Στήριξη στην Ελλάδα από την Ινδία: Προσήλωση στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου

15:37 14/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ινδία θεωρεί την Ελλάδα «στρατηγικό εταίρο» με την οποία τη συνδέει «πολύχρονη φιλία» και θέτει σε προτεραιότητα την προσήλωση στον πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, αναφέρεται στην επιστολή του Ινδού  υπουργού Εξωτερικών στον Έλληνα ομόλογό του, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανάκαρ σε απαντητική επιστολή του προς τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή

της Ινδίας ως μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2021-22, τονίζει, ότι η Ινδία θεωρεί την Ελλάδα ως «στρατηγικό εταίρο» με την οποία τη συνδέει «μακρόχρονη φιλία».

Στην εν λόγω επιστολή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο Ινδός υπουργός τονίζει επίσης ότι η χώρα του έχει θέσει ως προτεραιότητα της στο Συμβούλιο Ασφαλείας την ολική προσέγγιση στα θέματα ειρήνης και ασφάλειας, η οποία θα βασίζεται στο πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου, τον διάλογο και τον αμοιβαίο σεβασμό. Καταλήγει ότι επιθυμεί, από κοινού με τη χώρα μας, να προωθήσει την πολυμέρεια στη διεθνή διπλωματία.

Τα ανωτέρω ζητήματα αναμένεται να εξετασθούν ενδελεχώς κατά τις προσεχείς επαφές μεταξύ των δύο Υπουργών Εξωτερικών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα