Στην Βρετανία ο υψηλότερος αριθμός θανάτων στην Ευρώπη- Παραιτήθηκε ο επικεφαλής επιδημιολόγος

11:37 6/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Θλιβερή πρωτιά στο Ηνωμένο Βασίλειο που ξεπέρασε σε θύματα την Ιταλία, κι έρχεται παγκοσμίως δεύτερη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι θάνατοι ανέρχονται σε τουλάχιστον 32.000. Ο χθεσινός ημερήσιος απολογισμός ήταν 693 θύματα.

Δημόσια έρευνα  ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών αναφέρει η εφημερίδα Guardian.

“Η Βρετανία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης” σχολιάζει η εφημερίδα Daily Mail, ενώ σάλο προκαλεί

η παραίτηση του Νιλ Φέργκιουσον, του «καθηγητή  Lockdown», όπως ονόμασε ο βρετανικός Τύπος τον επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης που σχεδίασε τα μέτρα κατά της διάδοσης του ιού.

«Δέχομαι ότι έκανα ένα λάθος κρίσης και πήρα την λάθος πορεία»  φέρεται να δήλωσε.

Ο επιδημιολόγος του Ιmperial College στο Λονδίνο, ο άθρωπος στον οποίο στηρίχθηκε η βρετανική κυβέρνηση για την εφαρμογή του lockdown,  «παραβίασε δυο φορές την καραντίνα», καθώς  δέχτηκε  στο σπίτι του τη σύντροφό του, ενώ είχαν ήδη επιβληθεί τα μέτρα αποστασιοποίησης, από τις 30 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Daily Telegraph.

EXCLUSIVE

Professor Neil Ferguson resigns from government advisory group SAGE after Telegraph reveals he broke lockdown rules to meet his married lover

Anna Mikhailova (@AVMikhailova) May 5, 2020

Επιπλέον, στοιχεία δείχνουν ότι η ανεργία των νέων στη Βρετανία θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 600.000 φέτος λόγω της κρίσης  και των προοπτικών εργασίας .

Η μελέτη του Resolution Foundation προειδοποιεί επίσης ότι τα ποσοστά απασχόλησης των αποφοίτων που εισέρχονται στην αγορά εργασίας θα είναι 13% χαμηλότερα τα επόμενα τρία χρόνια.  Ήδη, ανακοινώθηκε ότι τουλάχιστον 6,3 εκ άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής ανεργίας.

Λονδίνο-Ανταπόκριση:Νατάσσα Καντζάβελου 

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα