Στις 8 Μαΐου ο Virtual Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας του JA Greece

10:46 6/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Δέκα μαθητικές «επιχειρήσεις» διεκδικούν το πρώτο βραβείο, την Παρασκευή 8 Μαΐου, στον Virtual & Live 15ο Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020» του  Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece).

Είναι η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός πραγματοποιείται διαδικτυακά -λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- με τις διαγωνιζόμενες ομάδες, τους κριτές και τους προσκεκλημένους να συμμετέχουν με σύνδεση από τα σπίτια και τα γραφεία τους.

Ο διαδικτυακός διαγωνισμός

θα μεταδοθεί απευθείας στο www.jagreece.org και στα social media του JA Greece, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn και ΥouTube.  Ο Μεγάλος Τελικός, στην πρωτόγνωρη virtual μορφή του, έχει προσελκύσει ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ενδιαφέρον από χιλιάδες γραφεία του Junior Achievement σε όλο τον κόσμο και θα διαθέτει μετάφραση στα αγγλικά. Από τις 09:00 έως τις 14:00, οι 10 ομάδες θα πραγματοποιήσουν τις παρουσιάσεις των «επιχειρήσεών» τους και θα δώσουν LIVE συνέντευξη στην κριτική επιτροπή. Μεταξύ 14:00 και 15:00 θα γίνει διάλειμμα και θα συνεδριάσει η κριτική επιτροπή για να βγάλει τα αποτελέσματα και στις 15:00 θα ξεκινήσει η τελετή των βραβεύσεων, που θα ολοκληρωθεί στις 17:15. Τον διαγωνισμό και την τελετή των βραβεύσεων θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος, υπεύθυνη Επικοινωνίας του JA Greece, Mαρία Γιαννέτου.

Στις 17:00, θα γίνει σύνδεση με το γραφείο της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό και θα ανακοινώσει τη μαθητική «επιχείρηση» που κερδίζει το πρώτο βραβείο. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe, που θα  πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά διαδικτυακά, με έδρα το Junior Achievement Πορτογαλίας.

Το δεύτερο βραβείο θα απονείμει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, το τρίτο βραβείο η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη, και τα 4 ειδικά βραβεία θα απονείμουν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Ευτύχης Παλλήκαρης, ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς και ο πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος. 

Οι 10 μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που διεκδικούν το πρώτο βραβείο, με αλφαβητική σειρά επωνυμίας της επιχείρησης, είναι: ΕCO-WAVE – Aριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, ΕLEPHANT –  ΓΕΛ Φιλοθέης & ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου, FeyeREi – EΠΑΛ Μυκόνου, GRID – Kολλέγιο Ανατόλια,  jewelQRy – Eκπαιδευτήρια Καντά,  KINESIS – Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Linkteen – CGS (Costeas-Geitonas School) MEDINOW – Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, STUSHION – PIERCE – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, V Project – Σχολή Μωραΐτη.

Πληροφορίες για τα προϊόντα των μαθητικών επιχειρήσεων θα βρείτε εδώ

Τη σχολική χρονιά 2019-2020 συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης 2020», ομάδες από 150 Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα και οι 10 προκρίθηκαν στον Τελικό για να διεκδικήσουν το πρώτο βραβείο. Το JAGreece (μέλος του παγκόσμιου JA Worldwide) ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης», που, ειδικά σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, δίνουν στη νέα γενιά δύναμη και αισιοδοξία.

Οι έφηβοι «επιχειρηματίες» αλλάζουν τις ζωές τους και την Ελλάδα

Η ηλικία της εφηβείας είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς τότε τα παιδιά αρχίζουν να προβληματίζονται για το επαγγελματικό τους μέλλον. Η ενασχόλησή τους με την επιχειρηματικότητα και με τους τομείς που θα επιλέξουν μέσα στην εταιρεία (οικονομικά, παραγωγή, πωλήσεις, μάρκετινγκ, διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις) τα βοηθά όσο τίποτα άλλο:

   να αποκτήσουν αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση και «εργασιακή» εμπειρία,    να εντοπίσουν και να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους,    να επιλέξουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει,    να καταλάβουν πώς δημιουργούνται και πώς αξιοποιούνται τα χρήματα,    να μάθουν να συνεργάζονται με «συναδέλφους»,   να κατακτήσουν απαραίτητες κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες (οργάνωση, τήρηση προθεσμιών, καλή συμπεριφορά κ.ά.).

Το project της «Εικονικής Επιχείρησης» ενθουσιάζει τις μαθήτριες και τους μαθητές, σε βαθμό που, όπως λένε τα ίδια τα παιδιά, «αλλάζει η ζωή τους». Το γεγονός ότι κερδίζουν χρήματα λανσάροντας στην «αγορά» προϊόντα και υπηρεσίες, που εμπνεύσθηκαν και δημιούργησαν μόνα τους, δίνει στους εφήβους τεράστια χαρά και ενέργεια με αποτέλεσμα να γίνονται και καλύτεροι, πιο ώριμοι μαθητές.  Τα έσοδα από τις μαθητικές «επιχειρήσεις» διατίθενται σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» λειτουργεί καταλυτικά υπέρ της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ενώ δημιουργεί υπεύθυνους πολίτες που αντιλαμβάνονται την αξία των ηθικών και πρακτικών κανόνων της αγοράς και της ζωής. Σύμφωνα με παγκόσμια στατιστικά στοιχεία, τα «στελέχη» των μαθητικών «επιχειρήσεων» έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να γίνουν αληθινοί επιχειρηματίες και να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας, σε σχέση με παιδιά που δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ το 60% των αποφοίτων φθάνει σε διευθυντικές θέσεις.

Γνωρίστε τις 10 Μαθητικές Επιχειρήσεις που διεκδικούν το πρώτο βραβείο, με αλφαβητική σειρά επωνυμίας, της επιχείρησης

ΕCO–WAVE – Aριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης: Η εταιρεία  μας, «Eco-Wave Α.Ε.», ιδρύθηκε και λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από τον Οκτώβριο του 2019. Το προϊόν μας ονομάζεται «Bio-veil» και είναι ένα  πρωτοποριακό ρολό χάρτου, που τοποθετείται στα κρεβάτια των ιδιωτικών ιατρείων, των ιατρικών κέντρων και κλινικών, των φυσιοθεραπευτηρίων ακόμα και σε αυτά των ινστιτούτων αισθητικής με ευρεία χρήση. Η διαφορετικότητά του σε σχέση με τα  υπόλοιπα κλασικά ρολά έγκειται στο γεγονός ότι το πλαστικό αδιάβροχο κάτω τμήμα του είναι κατασκευασμένο από φυτικές πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένων του αμύλου καλαμποκιού και φυτικών ελαίων. Τα ιδιαίτερα αυτά συστατικά το καθιστούν απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον, διότι μετά τη χρήση του μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κάδο συλλογής απορριμμάτων, ακόμα και σε αυτούς με μη ανακυκλώσιμα αντικείμενα. Σε περίπτωση δε, που πεταχθεί σε χωματερές, γίνεται ένα με το χώμα, δηλαδή μετατρέπεται σε οργανική ουσία.

ΕLEPHANT –  ΓΕΛ Φιλοθέης & ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου: Η «Elephant» αποτελείται από 25 μαθητές της Α-Β των ΓΕΛ Φιλοθέης και Τραγαίας/Νάξου. Αναπτύξαμε εφαρμογή εποπτευόμενοι από ψυχιάτρους, γηριάτρους, ψυχολόγους και γεροντολόγους, η οποία προλαμβάνει-επιβραδύνει την άνοια στους ηλικιωμένους χαροποιώντας τους και φέρνοντάς τους πιο κοντά στα άτομα που αγαπούν. Ο χρήστης μπορεί επιλέγοντας κάποια ιστορία (εμπνευσμένη από λαογραφικά παραμύθια, καθημερινές στιγμές), να ασκήσει τον ιππόκαμπό του (κομμάτι του ανθρώπινου εγκεφάλου που συμμετέχει στη μνήμη). Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής φωτογραφιών (από τον φροντιστή ή τον ηλικιωμένο) αγαπητών προσώπων του ηλικιωμένου. Όραμά μας είναι να καταπολεμήσουμε την άνοια, χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στους ηλικιωμένους και τα προσφιλή τους πρόσωπα χαροποιώντας μία καταθλιπτική συνήθως περίοδο της ζωής τους. Στην Elephant ευφραίνουμε τη ψυχή, εξασκώντας τον νου ηλικιωμένων.

FeyeREi – EΠΑΛ Μυκόνου: Η Εικονική επιχείρηση «FeyeREi» έχει ως  στελέχη της  δεκατρείς μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Μυκόνου των Τομέων Πληροφορικής και Οικονομίας  – Διοίκησης. Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία που, ενώ στη Μύκονο – ελλείψει έντονης χλωρίδας- δεν έχει ιδιαίτερη χρησιμότητα, σε πανελλαδικό επίπεδο κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη: την υπηρεσία ανίχνευσης και έγκαιρης προειδοποίησης πυρκαγιών. Η ιδέα μας έχει ως αφετηρία την πυρκαγιά στο Μάτι και στην Κινέτα Αττικής τον Ιούλιο του 2018, με θύματα πάνω από εκατό συνανθρώπους μας. Συγκλονισμένοι από τα γεγονότα, αποφασίσαμε να συμβάλουμε στην επίλυση ενός από τα σημαντικότερα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα αλλά και πολλές άλλες χώρες του κόσμου κυρίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο: Οι πυρκαγιές και οι απώλειες κυρίως ανθρώπινων ζωών όσο και πολύτιμων φυσικών πόρων αλλά και υλικών περιουσιών αποτέλεσαν το κεντρικό ζήτημα της εικονικής μας επιχείρησης.

GRID – Kολλέγιο Ανατόλια: Η «GRID» αποτελεί μία υπηρεσία συλλογής χρησιμοποιημένων ρούχων από καταναλωτές και διάθεσης αυτών σε καταστήματα, με σκοπό την ανακύκλωσή τους και την παραγωγή νέων ρούχων. Ο καταναλωτής σε αντάλλαγμα συλλέγει πόντους, που μπορούν να εξαργυρωθούν στα καταστήματα ή να μεταφερθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς με τη μορφή χρηματικής βοήθειας. Παράλληλα, η συμμετοχή των επιχειρήσεων στο δίκτυο μας τους εξασφαλίζει πρόσβαση σε ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό και τη δυνατότητα να αγοράζουν σε χαμηλό κόστος χρησιμοποιημένα ρούχα τα οποία να αποτελούν την πρώτη ύλη για την παραγωγή νέων ενδυμάτων. Στόχος της GRID είναι η προώθηση της κυκλικής οικονομίας και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας αναφορικά με την ορθή χρήση πόρων και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

jewelQRy – Eκπαιδευτήρια Καντά: Όραμα της Εικονικής Επιχείρησης «JewelQRy» της ομάδας μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Καντά είναι να προσφέρει ένα κόσμημα εύκολα αναγνωρίσιμο, το οποίο παρέχει ασφάλεια σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Προσφέρει κοσμήματα με QR  Codes, στα οποία έχουν αποθηκευθεί στοιχεία ταυτότητας, ομάδα αίματος και τηλέφωνο επικοινωνίας. Η καινοτομία αυτή απευθύνεται σε: ηλικιωμένους που πάσχουν από άνοια και Alzheimer, ώστε να μη χάνονται από τους συγγενείς τους, μικρά παιδιά σε περίπτωση που απομακρυνθούν από τους γονείς τους και σε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει κάποιο ατύχημα και πρέπει να ειδοποιηθούν οι οικείοι του. Σε περίπτωση που κάποιος έχει χαθεί και δε θυμάται τα στοιχεία επικοινωνίας με τους οικείους του, σαρώνοντας των κώδικα QR εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία του, καθώς και το τηλέφωνο των συγγενών του.

KINESIS – Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Σε μια εποχή όπου συνειδητοποιούμε όσο ποτέ την αξία του αγαθού της ελεύθερης μετακίνησης και τα αδιέξοδα του ατομοκεντρικού πολιτισμικού μοντέλου, η Μαθητική Επιχείρηση «Kinesis» του Junior Achievement Greece φιλοδοξεί να συμβάλει στη «βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων» του μέλλοντος. Με τη συνεργασία των καθηγητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ν. Ηλιού και Π. Κοπελιά, προτείνει ένα καινοτόμο, «έξυπνο σύστημα» λειτουργίας φωτεινών σηματοδοτών που υλοποιείται σε αστικούς κόμ­βους ρυθμίζοντας τους σηματοδότες «σε πραγματικό χρόνο» με βάση τον κυκλοφοριακό φόρτο των προσβάσεων στον κόμβο, τον φόρτο των πεζών στις διαβάσεις, τις και­ρικές συνθήκες, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Βελτιστοποιώντας τις μεταφορές στο αστικό οδικό δίκτυο, αυξάνει την ασφάλεια των πολιτών, βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους, προστατεύει το περιβάλλον.

Linkteen – CGS (Costeas-Geitonas School): Η εικονική επιχείρηση που δημιουργήσαμε είναι μια υπηρεσία με στόχο την ανακάλυψη νεαρών ταλέντων που έχουν περιορισμένες επιλογές λόγω της οικονομικής ή κοινωνικής τους κατάστασης. Η πλατφόρμα μας, έτσι, παίζει τον ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ των παιδιών, που επιθυμούν να εξελιχθούν αλλά δεν έχουν τα μέσα, και των φορέων που ενδιαφέρονται να τα βοηθήσουν. Αυτή η διαδικασία γίνεται μέσω αναρτήσεων στο feed, όπου παρουσιάζεται το ταλέντο και ταυτοχρόνως μέσω της υποσελίδας «Συμμετοχή», όπου μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας είτε σαν μαθητές είτε σαν υποστηρικτές, που μέσω δωρεών ή υπηρεσιών μπορείτε να συνεισφέρετε στην προσπάθεια ενός παιδιού. Με αυτή την επαφή στοχεύουμε στην δημιουργία ευκαιριών και στην δημιουργία ενός δίκαιου κόσμου που αναγνωρίζει κάθε ταλέντο, ανεξαρτήτως κοινωνικής και οικονομικής θέσης.

MEDINOW – Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού: Με δεδομένη την περιορισμένη πρόσβαση σε δομές υγείας σε πολλές τουριστικές περιοχές, η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «Medinow» έρχεται για να καλύψει αυτό το κενό, τόσο για τους επισκέπτες όσο και τους μόνιμους κατοίκους, μειώνοντας τον χρόνο αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, ο οποίος αποτελεί τον πιο κρίσιμο, ίσως, παράγοντα στην θετική έκβασή τους. Ο χρήστης μέσω του πρώτου μέρους της εφαρμογής, σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, πατάει το κουμπί «Έκτακτης Ανάγκης» για να ειδοποιηθεί ο πιο κοντινός ιατρός και να προστρέξει εθελοντικά στο γεωγραφικό στίγμα του ασθενούς που προβάλλεται, κάτι που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία. Επιπρόσθετα, στο δεύτερο μέρος της εφαρμογής που ονομάζεται «Τοπική περίθαλψη», στο πλαίσιο του ιατρικού τουρισμού, ένας επισκέπτης μπορεί να προγραμματίσει ραντεβού με κάποιον τοπικό ιατρό ή ιατρικό κέντρο.

STUSHION – PIERCE – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Η εταιρεία Stushion σχεδιάζει και αναπτύσσει ένα ορθοσωματικό μαξιλάρι, που προσαρμόζεται στις μαθητικές καρέκλες και στον σωματότυπο του κάθε μαθητή, με σκοπό την καταπολέμηση μυοσκελετικών κακώσεων και άλλων ορθοπεδικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι μαθητές από την καθιστική καθημερινότητα τους. Είναι ένα προϊόν φτιαγμένο από μαθητές για μαθητές. Κατασκευασμένο μετά από εκτεταμένη έρευνα, συνεργασία με πρωτοπόρες εταιρείες και νοσοκομειακά τμήματα (Γ. Γεννηματάς), προσαρμόζει τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά των μαθητών, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τη μυοσκελετική και ορθοπεδική υγειά τους. Στο «Makerspace» του σχολείου και με τη συμβολή του «Τμήματος Πληροφορικής» υλοποιήθηκε το φυσικό προϊόν και το κατάλληλο λογισμικό που εξασφαλίζει τη «συνταγή των ορθών γωνιών».

V Project – Σχολή Μωραΐτη: Το «V Project» αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδέει τους μαθητές του IB με τις κατάλληλες εθελοντικές δράσεις, ώστε να ολοκληρώσουν το Service που απαιτείται για την απόκτηση του Διπλώματός τους. Στην πλατφόρμα αυτή οι μαθητές δημιουργούν τον προσωπικό τους λογαριασμό, βλέπουν τις διαθέσιμες δράσεις, υποβάλλουν δήλωση ενδιαφέροντος σε αυτές, βλέπουν το ιστορικό συμμετοχών και δηλώσεων τους και παραλαμβάνουν τις βεβαιώσεις συμμετοχής από τους αντίστοιχους οργανισμούς. Οι οργανισμοί, από την άλλη, αναρτούν τις εθελοντικές τους δράσεις, δέχονται ή απορρίπτουν υποψήφιους εθελοντές, έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους και διατηρούν τον εταιρικό τους λογαριασμό. Το όραμά μας είναι να διευκολύνουμε την πρόσβαση των μαθητών στον εθελοντισμό και να διαδώσουμε την κουλτούρα του, με τελικό στόχο κάθε μαθητής στην Ελλάδα να έχει συμμετάσχει σε τουλάχιστον μία εθελοντική δράση.

Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, (ΣΕΝ/JA Greece)

www.ert.gr

Keywords
μαΐου, μαΐου, μεσα μαζικης μεταφορας, υφυπουργός παιδείας, live, org, media, facebook, instagram, twitter, linkedin, junior, μετάφραση, ελλαδα, europe, ΕΡΤ, θεσσαλονικη, grid, cgs, school, pierce, project, νέα, εταιρεία, μνήμη, μυκονος, συμμετοχή, βιωσιμότητα, alzheimer, feed, δραση, ert, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, αξια, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνικος τουρισμος, πυρκαγιες, η ζωη, αποτελεσματα, instagram, ιατρικο κεντρο, μετάφραση, χωρες, ανακυκλωση, εδρα, κινητα, κινητα τηλεφωνα, πλαισιο, προγραμμα, ρουχα, τηλεφωνο, υγεια, υλη, cgs, linkedin, αισιοδοξια, ανοια, ατυχημα, αυτοπεποιθηση, βιωσιμότητα, βρειτε, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γονεις, γραφεια, δευτερο, δυναμη, δυνατοτητα, δηλωση, δικτυο, ευκολα, υπαρχει, εκβαση, ενεργεια, επικοινωνια, εποχη, ερευνα, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ζωη, ζωης, ζωων, ιδεα, ιδια, ηλικια, υπηρεσια, υπηρεσιες, η τελετη, υφυπουργος, θεσεις εργασιας, διαφημιση, ιστορικο, κοσμηματα, κοσμημα, κρεβατια, λυκειο, ματι, μορφη, μπορειτε, μονα, νεα γενια, νικη, ομαδα, ομαδα αιματος, οραμα, ουσια, παραμυθια, παιδια, περιβαλλον, πιθανοτητες, ποιοτητα, προβληματα, ψυχη, πωλησεις, ραντεβου, ρολο, σειρα, συμμετοχή, σοφια, σπιτια, στιγμα, τμημα, υπουργος παιδειας, υφυπουργός παιδείας, φυσικο, φορα, χωμα, χαρα, κωνσταντινος, alzheimer, ασφαλεια, εφαρμογη, europe, grid, ιατρικο, ιδιαιτερα, feed, project, junior, media, μυκονο, ομαδες, org, pierce, wave, θεοχαρης, θεσεις, υγειας, χωματερες
Τυχαία Θέματα
8 Μαΐου, Virtual Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας, JA Greece,8 maΐou, Virtual mathitikos diagonismos epicheirimatikotitas, JA Greece