Στην Τρίπολη ο Π. Σγουρίδης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

19:48 20/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

H αναδιοργάνωση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του 3ου Συνεδρίου του Κινήματος, ήταν το βασικό θέμα της συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αρκαδίας, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που έγινε σήμερα στην Τρίπολη, παρουσία του Αντιπροέδρου, κ. Παναγιώτη Σγουρίδη.

«Είμαστε το αναγκαίο καλό. Επιδιώκουμε ως κυβέρνηση τη «μέση λύση» με τους δανειστές», δήλωσε ο κ. Σγουρίδης στην συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε.
Και συνέχισε:» Θέλουμε μέχρι τις 7 Απριλίου να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για μία τελεσίδικη αξιολόγηση.

Ίσως προχωρήσουμε και σε δανεισμό-γέφυρα (7 δισ. ευρώ) από κάποια τράπεζα, ώστε να αντεπεξέλθουμε στις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας το καλοκαίρι».
Ο κ. Σγουρίδης (μαζί του και ο γραμματέας οργανωτικού, κ. Κ. Κίγκας) αναφέρθηκε και στους άλλους στόχους της κυβέρνησης:» Έχουμε «πόλεμο» με την διαπλοκή, την διαφθορά».
Για το θέμα των εκλογών, δήλωσε τα εξής:»Αρνούμαστε τις εκλογές γιατί αυτές δεν προσφέρουν τώρα, απολύτως τίποτα. Εμείς καλούμε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης στις συνομιλίες με τους δανειστές και να δομηθεί έτσι μία ενιαία προσπάθεια.».
Για την Ν.Δ. και την Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Σγουρίδης τόνισε τα εξής:» Η Ν.Δ. έχει κρίση ταυτότητας, ενώ η Συμπαράταξη δεν μπορεί να βρει μία κοινή συνιστώσα όσον αφορά την κεντροαριστερά».
Για τα εξωτερικά θέματα της χώρας, ο κ. Σγουρίδης, ανέφερε:»Στις απειλές απ’ την Τουρκία δηλώνουμε έτοιμοι να διαφυλάξουμε τα πάντα. Θα έχουμε απάντηση εάν η Τουρκία επιχειρήσει κάτι. Με τα Σκόπια δεν βλέπω λύση. Εμείς δεν επιθυμούμε λύση του ονόματος με σύνθετη ονομασία, ούτε άλλες ονομασίες που θα εμπεριέχουν την λέξη «Μακεδονία»». Στο κομμάτι με το λεγόμενο «Τσάμικο» της Αλβανίας, ο κ. Σγουρίδης ήταν ξεκάθαρος:» Θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας.»

* Ο Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επισκέφθηκε και το Ναύπλιο για τον ίδιο σκοπό.

φωτό: Β. Κούβαλης

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρίπολη, Παναγιώτης Σγουρίδης, Ανεξαρτήτων Ελλήνων,tripoli, panagiotis sgouridis, anexartiton ellinon