Στην Κύπρο ο Ν. Δένδιας – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο

08:52 18/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, η κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, καθώς και η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου, σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και το πλαίσιο των τριμερών συνεργασιών με χώρες της περιοχής, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στην Κύπρο.

Θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου,

Νίκο Χριστοδουλίδη.

Αύριο θα μεταβώ στην Κυπριακή Δημοκρατία όπου θα συναντηθώ με τον Πρόεδρο @AnastasiadesCY και τον ομόλογό μου @Christodulides. Θα συζητήσουμε για την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα, τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και τη συνεργασία σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο. pic.twitter.com/r6RnF21Sox

Nikos Dendias (@NikosDendias) August 17, 2020

Την ίδια ώρα, την ερχόμενη εβδομάδα, με το άνοιγμα της Βουλής, δρομολογείται η κύρωση των συμφωνιών με την Αίγυπτο και την Ιταλία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

«Όλοι οι εταίροι μας, σε όλο τον κόσμο, καταδικάζουν τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και ζητούν να σταματήσουν σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο, για να υπάρξει εξομάλυνση στην περιοχή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σημείωσε μάλιστα ότι «είναι ξεκάθαρο το μήνυμα στην Άγκυρα, ότι αυτός είναι ο δρόμος, να προχωρήσουμε χωρίς εντάσεις και προκλήσεις».

Εξελίξεις στη Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, για τις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, με κεντρικό θέμα τις εξελίξεις στη ΝA Μεσόγειο, προανήγγειλε, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Είναι αναγκαία, η έμπρακτη συνδρομή της ΕΕ στη διαφύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα», τόνισε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο μεταξύ, το Ορούτς Ρέις πέρασε ξανά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ σύμφωνα με την Yeni Safak, η Άγκυρα ετοιμάζεται να στείλει και τρίτο γεωτρύπανο για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα