Επίτιμη Δημότης Δυτικής Λέσβου η ΠτΔ συντάχθηκε με το αίτημα για αποσυμφόρηση

00:07 18/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

“Tην αμέριστη στήριξή μας χρειάζεστε οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, οι φύλακες της πατρίδας μας, όλοι εσείς που καθημερινά βιώνετε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου , στην τελετή αναγόρευσής της ως επίτιμη δημότη Αγίας Παρασκευής, σήμερα το απόγευμα στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς στην Αγία Παρασκευή.

Αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος στο προσφυγικό ζήτημα και τόνισε ότι «επείγει σήμερα η αποσυμφόρηση της Λέσβου και η προώθηση αιτούντων άσυλο,

από τις δομές φιλοξενίας του νησιού σε δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας. Είναι επίσης αναγκαία η έμπρακτη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαφύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Είναι κατανοητή η ανησυχία και η κόπωση της τοπικής κοινωνίας», και δεσμεύτηκε ως επίτιμη δημότης Δυτικής Λέσβου πλέον, ότι «θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια της γενναιοδωρίας σας. Θα είμαι δίπλα σας, ώστε το νησί να διατηρήσει τη φυσιογνωμία του και τον τρόπο ζωής του, να βαδίσει στον δρόμο της καινοτομίας και της προόδου, πάντα συντονισμένο με τον ρυθμό της αιολικής γης, πάντα αναζητώντας “ένα φως καλύτερο”.

Aνθρώπινη και πολύ συγκινημένη όταν αναφέρθηκε «σε έναν ακριβό φίλο», στο σπουδαίο καθηγητή συνταγματικού δικαίου, Σταύρο Τσακυράκη, που ήταν από τον Μόλυβο της Λέσβου και γι αυτό επισκεπτόταν συχνά το νησί.

Ο δήμος Δυτικής Λέσβου είναι ένας νέος διοικητικά δήμος μετά τη διάσπαση του 2019 και η ΠτΔ,  είναι η πρώτη επίτιμη δημότης που ανακηρύσσεται.

Στην τελετή ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, σημείωσε ότι η επίσκεψή της στη Λέσβο αυτή τη στιγμή δηλώνει και τη στήριξή της στο λαό αυτού του νησιού, γι αυτό και αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο να την ανακηρύξει επίτιμη δημότη.

Χαιρετισμό απεύθυνε και  ο βουλευτής Λέσβου και αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος τόνισε ότι υπηρέτησε μαζί με την κυρία Σακελλαροπούλου στο δικαστικό σώμα, ενώ το μήνυμα της παρουσίας της στη Λέσβο  είναι ότι η Ελλάδα είναι εδώ  κοντά στα πολύπαθα νησιά μας.

 

The post Επίτιμη Δημότης Δυτικής Λέσβου η ΠτΔ συντάχθηκε με το αίτημα για αποσυμφόρηση appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα