Στην Κρυσταλλοπηγή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων

15:20 28/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Σχη Δημήτρη Γεωργάκη και πολυπληθούς αντιπροσωπείας καταδρομέων από όλες τις Λέσχες της Ελλάδος αλλά και τη Λάρισα, φίλων και συγγενών των πεσόντων καταδρομέων πραγματοποίησε το υπέρτατο χρέος της, να αποτίσει φόρο τιμής στους ήρωες πεσόντες καταδρομείς στο Τρίστρατο της Κρυσταλλοπηγής στην Καστοριά,

όπου το μνημείο πεσόντων καταδρομέων, με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και επίκαιρη ομιλία.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος τόνισε ότι « Ήταν πολύ σκληρή η εποχή εκείνη και δεν είναι ευχάριστο να τη θυμάται κανείς. Για μάς τους νεωτέρους, θέλω να τονίσω την αξία της ειρήνης και της συμφιλίωσης και να επισημάνω ότι σε έναν πόλεμο οι μόνοι νικητές είναι οι ζωντανοί. Σε εμάς τους ζωντανούς ανήκει η υποχρέωση να καθοδηγήσουμε, με τον καλλίτερο τρόπο, τις επερχόμενες γενιές, ώστε να μη ζήσουν τα τραγικά γεγονότα της τότε εποχής. Αξίζει να ευχαριστηθούμε και να εκμεταλλευθούμε και την τελευταία σταγόνα ελευθερίας που κερδίσαμε…».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Γεωργάκης υποστήριξε ότι « η ΠΟΕΔ δεν τους ξέχασε και δεν θα ξεχάσει ποτέ, αυτούς που με τη θυσία τους μας έδωσαν ελεύθερη την πατρίδα μας και τους τιμούμε όπως μόνο οι Καταδρομείς γνωρίζουν!!!

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα