Σέρρες: Τρία έργα της ΔΕΥΑΣ στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας

13:54 28/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρία σημαντικά έργα για τη διασφάλιση επάρκειας και ποιότητας πόσιμου νερού στο Δήμο Σερρών, συνολικού προϋπολογισμού 8.002.303 ευρώ, ενέταξε η ΔΕΥΑΣ στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για την κατασκευή διυλιστηρίου νερού, που θα κατασκευαστεί 900 μέτρα νότια της λίμνης του Άη-Γιάννη, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την πόλη των Σερρών. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.885.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ

24%.Θα λειτουργεί από τον Οκτώβριο ως τον Μάιο με μέση παραγωγή 500 κμ νερού/ώρα. Το δεύτερο έργο αφορά στην κατασκευή δεξαμενών και αγωγών μεταφοράς νερού, χωρητικότητας 2000 κ.μ. και προϋπολογισμού 1.880.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 24%.Θα κατασκευαστεί στην Άνω Καμήλα και θα λειτουργεί επικουρικά προς τα υδραγωγεία του Προβατά, της Μονοκκλησιάς, της Άνω Καμήλας και του Μητρουσίου, εξασφαλίζοντας δια παντός την επάρκεια νερού στις συγκεκριμένες κοινότητες. Τέλος το τρίτο έργο αφορά στην ένταξη της μελέτης για τη βελτίωση της διαχείρισης των υδατικών πόρων και ανάπτυξη υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού 237.303,65 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Δηλώσεις

Παρών στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα για την παρουσίαση των έργων και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος και εξήρε την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου Σερρών και ΔΕΥΑΣ.

«Πρόκειται για σημαντικά έργα που εξασφαλίζουν διαπαντός την επάρκεια και ποιότητα του πόσιμου νερό στο Δήμο Σερρών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Με έργα εκατομμυρίων ευρώ συνεχίζουμε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά, συγχρόνως, με τη σωστή διαχείριση των υδατικών πόρων προστατεύουμε το περιβάλλον» υποστήριξε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.

«Η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στο νομό μας» τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Ιωάννης Γάτσιος.

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής – αν και αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί καθώς υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΑΣ θα επισκεφτούν αύριο τη διαχειριστική αρχή στη Θεσσαλονίκη- τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 2 ετών.

Παρόντες στην συνέντευξη τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Αντιπροέδρος της ΔΕΥΑΣ Πασχάλης Αρβανιτόπουλος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος και Αθανάσιος Μασλαρινός.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα