Στην κορυφή του Ολύμπου

16:06 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Χιλιάδες επισκέπτες επιχειρούν κάθε χρόνο να βρεθούν στον Όλυμπο και πολύ περισσότερο στον Μύτικα , στην υψηλότερη κορυφή του βουνού (2.917), της Ελλάδος και των Βαλκανίων. Η ανάβαση στο βουνό των θεών σχεδόν για όλους αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός. Ανάμεσα τους και ξένοι, όπως ο Φραγκίσκος από την Γαλλία, ο Τόνι από την Ιταλία και πολλοί άλλοι που μιλούν με θαυμασμό για το μυθικό βουνό και τις σπάνιες ομορφιές που διαθέτει.

Η ανάβαση στον Όλυμπο από την πλευρά της Ελασσόνας, χαρακτηρίζεται συντομότερη και πιο ήπια,

υποστηρίζουν, ο Γιώργος Καμάκας από τα Καλύβια Ελασσόνας οι αδελφοί Παπαγιάννη Δημήτρης και Γιώργος από τη Γεράνεια Ελασσόνας όπου κάθε χρόνο αυτή την εποχή ανεβαίνουν και απολαμβάνουν τις ομορφιές του Ολύμπου.

«Κάθε χρόνο αρχές η στα μέσα Ιουλίου ανεβαίνουμε στον Όλυμπο και το συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε όσους δεν έχουν ανέβει. Ο Όλυμπος είναι Παγκόσμιο μνημείο της φύσης και βλέπεται πως κάνουν οι ξένοι που το επισκέπτονται. Εμείς τον έχουμε δίπλα μας και το θεωρούμε χρέος μας να ανέβουμε στις κορυφές του, να απολαύσουμε τα σπάνια τοπία, την πλούσια πανίδα και χλωρίδα του. Από την πλευρά της Ελλασόνας η ανάβαση γίνεται πιο εύκολα. Μέχρι το καταφύγιο του Χρηστάκη μπορείς να φθάσει κάποιος με το αυτοκίνητο.
Keywords
Τυχαία Θέματα