Διαδηλώνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων Ν.Καρβάλης Καβάλας

14:59 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με συγκέντρωση την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια και με πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας, όπου θα γίνει τριμερής συνάντηση για το θέμα που τους απασχολεί και κατόπιν και πάλι πορεία μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων Ν.Καρβάλης Καβάλας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων χημικής βιομηχανίας Ελλάδας (ΟΕΧΒΕ): «Με λεωφορεία κατεβαίνουν

στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων Ν.Καρβάλης Καβάλας για να διαμαρτυρηθούν στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος τους από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Λαυρεντιάδη.

Εδώ και δύο μήνες οι εργαζόμενοι, της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της χώρας μας, αντιστέκονται μόνοι τους στα παράλογα σχέδια του εργοδότη χωρίς η κυβέρνηση να παρεμβαίνει ουσιαστικά ώστε να συνετίσει έναν εργοδότη που είναι υπεύθυνος για εκατοντάδες απολύσεις στη χώρα μας.

Αντιστέκονται στο θράσος του εργοδότη, που τους ζητά να απολυθούν οικειοθελώς !!! και να αποδεχθούν να μεταφερθούν σε τρεις εικονικές εταιρείες που ο ίδιος δημιούργησε, ως εργολαβικοί, καταστρατηγώντας κάθε εργασιακή σχέση δημιουργώντας συγχρόνως σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων όταν σε μια βαριά χημική βιομηχανία, θα εργάζονται μόνο εργολαβικοί εργαζόμενοι».

Συνεχίζοντας η ΟΕΧΒΕ επισημαίνει πως:

Keywords
Τυχαία Θέματα