Στην Κομοτηνή13-14 Νοέμβρη ο πρωθυπουργός για το συνέδριο Παραγωγικής ΑΝασυγκρότησης

12:09 18/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Κομοτηνή 13-14 Νοέμβρη ο πρωθυπουργός της Χώρας, Αλέξης Τσίπρας
Στην Κομοτηνή 13-14 Νοέμβρη ο πρωθυπουργός της Χώρας, Αλέξης Τσίπρας, για την πραγματοποίηση του Περιφερειακού Συνεδρίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Στο εν λόγω

συνέδριο, όπου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν, κοινωνικο-οικονομικοί και παραγωγικοί φορείς, θα επιχειρηθεί αναζήτηση λύσεων στα σημαντικά ζητήματα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής μας, τα οποία θα συνθέσουν και το βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο της περιοχής, σε συνδυασμό με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Λόγω και των τελευταίων εξελίξεων με την ΕΛ Ντοράντο και το ενδιαφέρον της στο Πέραμα του Έβρου και στις Σάππες Ροδόπης, αναμένεται να ξεκαθαρισθεί από όλους, ποιο μοντέλο ανάπτυξης θα προταθεί για την περιοχή , η οποία διαθέτει αγροδιατροφικό, τουριστικό τομέα και πλούσιους φυσικούς πόρους.

Κόμματα

Ανακοίνωση της ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ για ΕΝ Ντοράντο
«Για εκβιασμό της κυβέρνησης που επιχειρήθηκε από την Eldorado Gold για διακοπή των επιχειρηματικών της σχεδίων, σε μια στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης, θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτος, δεν συνάδει σε μια δημοκρατική χώρα και εκθέτει ,όχι μόνο την εταιρεία, αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις, ιδιαίτερα τη ΝΔ, που βιάστηκαν να υιοθετήσουν τις αιτιάσεις της».
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ.
Επειδή στην ανακοίνωσή της η εταιρεία κάνει αναφορές στο Πέραμα Έβρου και τις Σάππες Ροδόπης, ενώ είναι γνωστή στην εταιρεία η σαφής και κατηγορηματική άρνηση της τοπικής κοινωνίας για την εξορυκτική της δραστηριότητα, με τεκμηριωμένο τρόπο, επανέρχεται με εκβιαστικό τρόπο.

«Ως ΠΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ_Θ, εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην εξορυκτική δραστηριότητα του χρυσού. Καλούμε το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος να δώσει οριστικό τέλος στην ομηρεία της περιοχής μας. Η εξόρυξη χρυσού, όχι μόνο δε συνάδει με ένα βιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής μας, αλλά λειτουργεί ανταγωνιστικά στα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα της στον αγροδιατροφικό και τουριστικό τομέα, στους φυσικούς πόρους και το περιβάλλον της ΑΜ_Θ.

Keywords
Τυχαία Θέματα