Σάμος: Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

11:45 18/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με δράσεις για μικρούς και μεγάλους ξεκίνησαν το Σάββατο στο Βαθύ, το Καρλόβασι και το Πυθαγόρειο οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Στο Βαθύ το Σάββατο το απόγευμα στον πεζόδρομο της νέας παραλίας, οι μικροί πολίτες, με την βοήθεια των μελών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και εθελοντών, απάντησαν έμπρακτα στο ερώτημα «Τι γίνονται τα ελαστικά όταν είναι πλέον άχρηστα;», μετατρέποντάς τας σε… γλάστρες. Παράλληλα οι άνθρωποι των ακαδημιών της Αναγέννησης, έψαξαν ανάμεσα στα παιδιά που συμμετείχαν σε διάφορα τέστ, για τα νέα

ταλέντα, που θα αναδειχτούν στον χώρο του στίβου.

Στο Καρλόβασι έγινε διανομή ερωτηματολογίων για το ποδήλατο από το ΣΕΟ Τ.Τ. Καρλοβάσου στα πλαίσια εκδήλωσης για το άνοιγμα της χρονιάς.

Στο Πυθαγόρειο έγιναν μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά στην πλατεία Ειρήνης.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή στο Πυθαγόρειο με την διοργάνωση χορευτικής βραδιάς στον κεντρικό δρόμο Λυκούργου Λογοθέτη με το χορευτικό συγκρότημα «Ωκυρρόη η Σαμία» και χοροδιδάσκαλο την Ελένη Παντελούκα.

Στο Βαθύ την Κυριακή ο Σύλλογος Καπετάν Λαχανάς ξεναγεί τους πολίτες στα σοκάκια και τις ιστορικές γειτονιές του Άνω Βαθέος ενώ στην παραλιακή θα υπάρξουν δράσεις από την Αναγέννηση στο πινγκ-πονγκ, στο μπάσκετ με την ομάδα της Αναγέννησης και επίδειξη τοξοβολίας από τον Αθλητικό Σκοπευτικό Σύλλογο και στο ποδόσφαιρο με την ομάδα «Αθλητική Ένωση Βαθύλλου – Πανσαμιακού».

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα