Στην Κέρκυρα η εκπομπή «Η ζωή αλλιώς» της ΕΡΤ1

01:19 26/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Κέρκυρα των χρωμάτων και της ενέργειας μάς ξεναγεί η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Η ζωή αλλιώς» το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στις 17:00.

Μπορεί στην Κέρκυρα, όταν βρέχει να  ξεχνάει να σταματήσει, αλλά λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων το νησί έχει μια μοναδική φυσική  ομορφιά. Οι πλαγιές της πλημμυρίζουν από πεύκα,

κυπαρίσσια και ευκάλυπτους, που κυλάνε προς τα καταγάλανα νερά.

Βρεθήκαμε στην Παλαιοκαστρίτσα, στις σπηλιές της, στον βυθό της, στο μοναστήρι της, στο πράσινο και στο κρυστάλλινο μπλε της, σε χρώματα και αισθήσεις που σε καλούν σαν τις σειρήνες του Οδυσσέα.
Με τον Σπύρο, αφού αναδύθηκε από τα διαυγή νερά, μιλήσαμε για τη ζωή του στη θάλασσα και τις καταδύσεις στο νησί.
Μετά τη θάλασσα χαθήκαμε μέσα στα αμέτρητα πανέμορφα παραδοσιακά κερκυραϊκά χωριά που αγκαλιάζονται από τα δέντρα και έχουν θέα στο απέραντο.

Σε ένα από αυτό, στο πεντάμορφο Χλωμό μας περίμενε η Χαρά σε ένα θεϊκό μπαλκόνι, για να μας πει για τη δική της ευτυχισμένη «Ζωή Αλλιώς» σε ένα τόσο δα χωριουδάκι. Αλλά και για να μας πάει στην κυρία Αγάπη, που τα λόγια και το βλέμμα της στάζουν μέλι.

Στη χρυσαφένια παραλία του Χαλικούνα γνωρίσαμε μια Αμαζόνα που μας πήρε την ανάσα! Την πανέμορφη Δέσποινα που γητεύει τα άλογα κι αυτά ως αντάλλαγμα της μαθαίνουν καλοσύνη, ευγένεια, σεβασμό και της φτιάχνουν τη χαρά!

Ήταν όμως η Σόφι Αντρέ που μας ανέλυσε την τεχνική «μια στο καρφί και μια στο πέταλο!». Μιλήσαμε για την ενέργεια της Κέρκυρας, για τη ζωή, για τον έρωτα, για τον κόσμο όλο, για την ευτυχία, τη συμπαντική ενέργεια και βεβαίως για τη γιόγκα.
Άνθρωποι λουσμένοι από χρώματα, ήχους και εικόνες που κάνουν τη Ζωή στην Κέρκυρα να είναι αλλιώς.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου.

Δημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Νικόλας Καρανικόλας

Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης

Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου

Η Ίνα Ταράντου συνεχίζει, και αυτή τη σεζόν, τα ταξίδια της σε όλη την Ελλάδα και βλέπει τη ζωή αλλιώς. Το ταξίδι γίνεται ο προορισμός και η ζωή βιώνεται μέσα από τα μάτια όσων συναντά.

«Η ζωή́ δεν μετριέται από το πόσες ανάσες παίρνουμε, αλλά́ από́ τους ανθρώπους, τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα».

Η γαλήνια Κύθνος, η εντυπωσιακή Μήλος με τα σπάνια τοπία και τις γεύσεις της, η Σέριφος με την αφοπλιστική της απλότητα, η καταπράσινη Κεφαλονιά και η Ιθάκη, το κινηματογραφικό Μεσολόγγι και η απόκρημνη Κάρπαθος είναι μερικές μόνο από τις στάσεις σε αυτό το νέο μεγάλο ταξίδι. Ο Νίκος Αλιάγας, ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Βασίλης Ζούλιας είναι μερικοί από τους ανθρώπους που μας έδειξαν τους αγαπημένους τους προορισμούς, αφού μας άνοιξαν την καρδιά τους.

Ιστορίες ανθρώπων που η καθημερινότητά τους δείχνει αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα. Άνθρωποι που επέλεξαν να μείνουν για πάντα, να ξαναγυρίσουν για πάντα ή πάντα να επιστρέφουν στον τόπο τους. Μέσα από́ τα «μάτια» τους βλέπουμε τη ζωή́, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου μας.
Η κάθε ιστορία μάς δείχνει, με τη δική της ομορφιά, μια ακόμη πλευρά της ελληνικής γης, της ελληνικής κοινωνίας, της ελληνικής πραγματικότητας. Άλλοτε κοιτώντας στο μέλλον κι άλλοτε έχοντας βαθιά τις ρίζες της στο παρελθόν.

Η ύπαιθρος και η φύση, η γαστρονομία, η μουσική παράδοση, τα σπορ και τα έθιμα, οι τέχνες και η επιστήμη είναι το καλύτερο όχημα για να δούμε τη Ζωή αλλιώς, όπου κι αν βρεθούμε. Με πυξίδα τον άνθρωπο, μέσα από την εκπομπή, θα καταγράφουμε την καθημερινότητα σε κάθε μέρος της Ελλάδας, θα ζήσουμε μαζί τη ζωή σαν να είναι μια Ζωή αλλιώς. Θα γευτούμε, θα ακούσουμε, θα χορέψουμε, θα γελάσουμε, θα συγκινηθούμε. Και θα μάθουμε όλα αυτά, που μόνο όταν μοιράζεσαι μπορείς να τα μάθεις.

Γιατί η ζωή είναι πιο ωραία όταν τολμάς να τη ζεις αλλιώς!

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα