Στην Αθήνα η Επιτροπή διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά (video)

18:27 17/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η δεύτερη αξιολόγηση και το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου. Την ίδια μέρα, φτάνει στην Αθήνα-για δεύτερη φορά-η επιτροπή διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά.

Ενόψει της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περικοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός. Ο υπουγρός τόνισε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι «ο κατώτατος μισθός επιδιώκουμε να συμφωνείται,

όπως στο παρελθόν, με ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και όχι με κρατική απόφαση, όπως επιβλήθηκε από τα προηγούμενα μνημόνια. Αλλά και το δικαίωμα στην απεργία πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού, πάση θυσία, ως το έσχατο όπλο των εργαζομένων».

Εν τω μεταξύ, μέτρα για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας ετοιμάζεται να λάβει το προσεχές διάστημα το υπουργείο Εργασίας όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο ΓΓ Ανδρέας Νεφελούδης. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας ισχυρός ελεγκτικός μηχανισμός που θα υποχρεώνει τους εργοδότες που απασχολούν αδήλωτους εργαζομενους να τους προσλαμβάνει με κανονική συμβαση εργασίας. Παράλληλα εξετάζεται να επιβάλλονται κυρώσεις στους εργοδότες που παρανομουν αναλογα με το μεγεθος και τα κερδη της επιχειρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα