Στην Αστυπάλαια με την Axion Hellas ο Περιφερειάρχης

10:33 10/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Αστυπάλαια, με τα μέλη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Axion Hellas, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Περισσότεροι από 120 εθελοντές, μεταξύ των οποίων 48 γιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων, νοσηλευτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και εκπαιδευτικοί της Axion Hellas, επί ένα διήμερο, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της Αστυπάλαιας, παράλληλα με ένα εντατικό πρόγραμμα ενημερωτικών, εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών δράσεων.
Στην αποστολή συμμετείχε και η μη κυβερνητική

οργάνωση «Μαζί για το παιδί» και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που μίλησαν και συμβούλευσαν τους γονείς σχετικά με τη βέλτιστη επικοινωνία εντός της οικογένειας και την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, σε ομιλία που έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Αστυπάλαιας.
Όσον αφορά τις περιβαλλοντικές δράσεις, η Axion Hellas σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Βατραχανθρώπων Ελλάδος καθάρισαν το βυθό στο λιμάνι της Ανάληψης στην Αστυπάλαια. Επίσης, στο πλαίσιο των δράσεων εθελοντικού καθαρισμού της Ελλάδας του οργανισμού Let’s Do It Greece και σε συνεργασία με τη HELMEPA και τη WWF Greece, η Axion Hellas ένωσε τις δυνάμεις της με τα παιδιά της Αστυπάλαιας και καθάρισαν την παραλία Πέρα Γιαλός.
«Εθελοντικές πρωτοβουλίες και εξορμήσεις όπως αυτές της Axion Hellas, είναι αξιέπαινες. Για τα μικρά νησιά, έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία και σημασία. Η πολύπλευρη δράση της δεν είναι σημαντική μόνο για το χειροπιαστό αποτέλεσμα που φέρνει, αλλά και για την ασφάλεια που σου δίνει η γνώση ότι υπάρχουν κάποιοι που σε σκέφτονται και νοιάζονται. Σε μια κοινωνία με αντανακλαστικά, όλοι μπορούμε να ελπίζουμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα