Στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας οι εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας

18:03 1/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας κ. Νέστορα Αντωνίου είχαν σήμερα εργαζόμενοι των Κέντρων Υγείας Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων προκειμένου να συζητήσουν για τα χρήματα που οφείλονται από εξαιρέσιμες αργίες, μετακινήσεις και υπερωρίες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Γιάννης Αγγελάτος

καθώς και ο σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Φωτόπουλος. Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας του Νομού Λάρισας κ. Γιώργος Μπρισίμης ο οποίος δήλωσε:


«Σήμερα είμαστε από τα κέντρα υγείας Θεσσαλίας, κέντρα υγείας Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων, αντιπροσωπεία νοσηλευτριών, παρευρίσκεται επίσης ο γενικός σύμβουλος της ομοσπονδίας και πρόεδρος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Γιάννης Αγγελάτος και ο κ. Φωτόπουλος γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ. Η σημερινή συνάντηση έχει θέμα τα νυχτερινά και τις εξαιρέσιμες αργίες του προσωπικού που είναι απλήρωτες από 1 Ιανουαρίου 2016. Υπάρχουν μετακινήσεις προσωπικού που μετακινούνται εκτός έδρας για διάφορα ζητήματα της διοικητικής περιφέρειας είναι απλήρωτες από 1 Ιανουαρίου 2015».

Από την πλευρά του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας κ. Νέστορας Αντωνίου άκουσε με προσοχή τα όσα του είπαν οι εργαζόμενοι και αμέσως μετά είπε: «Ήδη εμείς έχουμε στείλει τα εκτός έδρας του πενταμήνου στον επίτροπο, θα πληρωθούν οι πέντε πρώτοι μήνες του 2016. Κάθε τρίμηνο έρχεται χωριστά, πρώτα οι εφημερίες, και μετά οι εξαιρέσιμες και οι αργίες. Στο α’ τετράμηνο έχουμε καθυστέρηση όλων αυτών, οπότε η έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής δεν μπορούσαν να γίνουν πριν τον Απρίλιο. Όλα αυτά θα τα ισοφαρίσουμε και θα τα ομαλοποιήσουμε μέχρι τέλος του χρόνου.

Όσον αφορά τα οδοιπορικά, υπάρχει δυσκολία στο να αντλούμε από το σύστημα τι ακριβώς χρειαζόμαστε. Το σύστημα που λειτουργούμε τώρα, κάθε έλλειψη που ανακαλύπτουμε προσπαθούμε να την προσαρμόσουμε στο καινούργιο σύστημα. Όλο αυτό λειτούργησε αποθαρρυντικά στο να έχουμε γρήγορες εξοφλήσεις οδοιπορικών εξόδων».
Αναφερόμενος στις ελλείψεις των Κέντρων Υγείας τόνισε ότι «είμαστε σε πάρα πολύ καλή φάση, σε ότι αφορά τις ελλείψεις, τώρα έχουμε κεντρική αποθήκη και κάνουμε δικές μας διανομές, δεν έχουμε κόστος των εταιριών».

Για το θέμα των ασθενοφόρων σημείωσε , πώς, » η ΥΠΕ πήρε 12 ασθενοφόρα, όμως η ύπαρξη αυτών δεν λέει τίποτα γιατί το ΕΚΑΒ έχει πάρει όλους τους οδηγούς με διατάξεις. Τα νοσοκομεία έχουν όμως και δευτερεύουσες δουλειές, όχι μόνο με τις διακομιδές και εξιτηρίων, υπάρχουν κινητές μονάδες αιμοδοσίας, υπάρχει ο μοριακός έλεγχος . Η ανυπαρξία των οδηγών πρέπει να λυθεί, τώρα θα μπορέσουμε να κάνουμε μια συμφωνία μεταξύ της ΥΠΕ και του ΕΚΑΒ, τους παραχωρούμε τα ασθενοφόρα, με κύριο μέλημα να μπούμε σε ένα καινούργιο σχεδιασμό κέντρων ή βάσεων του ΕΚΑΒ. Στην Αγιά υπάρχουν 3 ασθενοφόρα, τα δύο είναι σε λειτουργία και το τρίτο μετά την επισκευή του θα χρησιμοποιηθεί για τις διακομιδές εκτός νομού, όμως η προοπτική που υπάρχει παίρνοντας το ασθενοφόρο θέλουμε να λειτουργήσουμε εκεί μονάδα ΕΚΑΒ.Στα Φάρσαλα θα υπάρχει τομέας, στον Τύρναβο είδη λειτουργούν δύο ασθενοφόρα και θα λειτουργήσει σαν βάση».

Keywords
Τυχαία Θέματα