Στη Βουλή από τον Γ. Μπουρνού η ανάγκη αποσυμφόρησης της μονάδας τεχνητού νεφρού στη Μυτιλήνη

12:07 24/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Μετανάστευσης,  κατέθεσε  ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με την άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών κ. Σαξιώνης οι αιμοκαθαρόμενοι στη Λέσβο μαζί με τους 17 πρόσφυγες, φτάνουν τα 100 άτομα, αριθμός που δεν μπορεί να αντέξει

η μονάδα νεφρού, η οποία έχει μεν ενισχυθεί με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό , ωστόσο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί. Από τον Οκτώβρη ο σύλλογος νεφροπαθών ζητά να πληροφορηθεί γιατί δεν μετακινούνται οι 17 νεφροπαθείς πρόσφυγες στην ενδοχώρα αφού ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού για να ανακουφιστεί και η μονάδα στο Βοστάνειο.
Ο Γιάννης Μπουρνούς ζητά από τον Υπουργό Μετανάστευσης να μετακινηθούν άμεσα σε κατάλληλες δομές στην ενδοχώρα οι 17 νεφροπαθείς αιτούντες άσυλο που έχουν φτάσει τους τελευταίους εννιά μήνες στη Λέσβο, αφού η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έχει υπερβεί κατά πολύ τα όρια ασφαλούς λειτουργίας της, όπως προειδοποιεί και ο Σύλλογος Νεφροπαθών Λέσβου.  Την ερώτηση του Γιάννη Μπουρνού συνυπέγραψαν άλλοι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

The post Στη Βουλή από τον Γ. Μπουρνού η ανάγκη αποσυμφόρησης της μονάδας τεχνητού νεφρού στη Μυτιλήνη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα