Στη Σύνοδο του ΔΝΤ στρέφει το βλέμμα της η Αθήνα

08:15 21/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που πραγματοποιείται στην Ουάσινγκτον στρέφει από σήμερα το βλέμμα της η Αθήνα.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα έχει σήμερα μπαράζ επαφών με τους Κριστίν Λαγκάρντ, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Βολφγκάνγκ Σόιμπλε, και Μισέλ Σαπέν με αντικείμενο κυρίως τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και των πρωτογενών πλεονασμάτων στο πλαίσιο της συνολικής συμφωνίας με τους θεσμούς.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε χθες ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα για το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να είναι πιο λογικά, διότι θα καθορίσουν το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που απαιτείται για να καταστεί βιώσιμο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Σόιμπλε ανέφερε ότι οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιο ρεαλιστικές από αυτές του Ταμείου.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ανυπόστατα τα σενάρια για τη λήψη πρόσθετων μέτρων το 2018 και εκτίμησε ότι θα υπάρξει συνολική συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Σχετικές ειδήσεις:Τσίπρας στην WSJ: Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της
Κρίσιμες επαφές του οικονομικού επιτελείου στην Ουάσιγκτον (video)
Στόχος ο συμβιβασμός ΔΝΤ-Βερολίνου στην Ουάσιγκτον για την ελάφρυνση του χρέους (video)
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα