Στέλιος Γιαννακόπουλος: «Μπορούμε στο Βέλγιο»

00:40 25/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Στέλιος Γιαννακόπουλος θα λαμπρύνει με την παρουσία του το 4ο Διεθνές τουρνουά κατά της φτώχιας και της πείνας που θα διοργανώσει την Κυριακή 26 Μαρτίου ο Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός.

Το τουρνουά γίνεται μια μέρα μετά τον σημαντικό αγώνα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Βέλγιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για αυτό το παιχνίδι αλλά

και για την πρόσκληση του Γιώργου Τσιφούτη και του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος είπε στην ΕΡΤ Σερρών:

Για τον αγώνα της Εθνικής στο Βέλγιο:

«Παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αυτή τη στιγμή όπως είναι το Βέλγιο, από τον τερματοφύλακα μέχρι το νούμερο έντεκα αλλά και τον πάγκο, είναι όλοι παίκτες πρώτης σειράς και παίζουν στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Όπως και οι δικοί μας ποδοσφαιριστές, πάρα πολλά παιδιά παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο. Σε πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο. Αρκετοί από αυτούς είναι συμπαίκτες ή αντίπαλοι στα ίδια πρωταθλήματα, ξέρει ο ένας τον άλλον, είναι το ντέρμπι του ομίλου. Θεωρώ πως μπορούμε με προσοχή να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Μπορούμε να το πάρουμε».

-Για την Ελληνοποίηση του Ζέκα:

«Είναι μια κίνηση που σε άλλους αρέσει, σε άλλους δεν αρέσει. Εφόσον όμως η κίνηση αυτή πήρε σάρκα και οστά και ο Ζέκα έγινε Έλληνας και θα φορέσει τη γαλανόλευκη με τη σημαία στο στήθος θα πρέπει όπως όλοι οι υπόλοιποι να την τιμήσει και να δώσει τα πάντα για αυτήν μιας και είναι η ύψιστη τιμή για έναν ποδοσφαιριστή να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο. Εφόσον ο Ζέκα αισθάνεται Έλληνας, εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με αυτό και να δώσει το 100% όπως πρέπει να δίνει ο κάθε ποδοσφαιριστής που φορά αυτή τη φανέλα».

-Για του τουρνουά του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού:

«Είναι μια πολύ όμορφη και πολύ γλυκιά πρωτοβουλία από τον Γιώργο Τσιφούτη και τον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό και φυσικά με μεγάλη μου χαρά δέχθηκα να είμαι παρών, μιας και μιλάμε για ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι του ποδοσφαίρου όπως είναι οι ακαδημίες, που όπως έχω πει κι άλλες φορές στο παρελθόν, είναι το α και το ω και το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να επενδύσουμε να χτίσουμε πάνω στα παιδιά για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τις επόμενες γενιές ποδοσφαιρικά αλλά και σαν κοινωνία. Να μην βγούνε μόνο καλοί ποδοσφαιριστές. Να βγούνε και καλοί άνθρωποι».

-Για τη δουλειά που γίνεται στις Σέρρες και στην επαρχία:

«Ναι και με βάση μια έρευνα που βγήκε τις τελευταίες μέρες δείχνει ότι τα παιδιά από την επαρχία είναι αυτοί που πετυχαίνουνε με μεγαλύτερη επιτυχία και γίνονται ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Αυτό κάτι λέει. Το σίγουρο είναι ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά από σημαντικούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου οι οποίοι δίνουν το αύριο του Ελληνικού ποδοσφαίρου βγάζοντας αυτούς τους ποδοσφαιριστές».

-Για το από ποιον επηρεάζεται ένα νέο παιδί:

«Όλα ξεκινάνε από το σπίτι, από την οικογένεια, το πως οι γονείς κατευθύνουν τα παιδιά, μετά το σχολείο και ο προπονητής και φυσικά από τα ίδια τα παιδιά το πόσο πραγματικά θέλουν να πετύχουν στους στόχους που έχουν βάλει στη ζωή τους. Παίζει σπουδαίο ρόλο ο προπονητής που θα έχει το παιδί μία δύο ώρες στην προπόνηση, πως θα το διδάξει και τι ακριβώς θα του πει όχι μόνο σαν ποδόσφαιρο αλλά και σαν κατευθύνσεις για να μπορέσει να πετύχει»

-Για το κεφάλαιο οικογένεια:

«Είναι μεγάλο το κεφάλαιο της οικογένειας. Θεωρώ ότι θα έχουμε τη δυνατότητα και από κοντά την Κυριακή αν έχουμε το χρόνο να το συζητήσουμε με τα παιδιά και με τους γονείς. Άλλωστε και για αυτό με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Γιώργου Τσιφούτη γιατί είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε στα παιδιά τις σωστές βάσεις και κατευθύνσεις από αυτή την μικρή ηλικία».

-Για την αγάπη που θα δεχθεί την Κυριακή από τα νέα παιδιά:

«Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από αυτό το δέσιμο που υπάρχει φυσικά με τον κόσμο αλλά πολύ περισσότερο με τα πιτσιρίκια που περιμένουν μια συμβουλή, περιμένουν να ακούσουν από κοντά δύο πράγματα από ανθρώπους που μπόρεσαν και έκαναν κάτι στο κομμάτι που λέγεται ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντικό. Εγώ σαν πιτσιρικάς δεν είχα αυτή τη δυνατότητα να δω από κοντά και να πάρω συμβουλές από μεγάλες ποδοσφαιρικές δόξες του παρελθόντος και θεωρώ ότι κινήσεις σαν κι αυτή για να μπορέσουν τα παιδιά και οι γονείς να ακούσουν πέντε πράγματα αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό με μεγάλη χαρά είπα το ναι στον Γιώργο Τσιφούτη που επικοινώνησε μαζί μου».

Για το κοινωνικό μήνυμα του τουρνουά:

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα τεράστιο κοινωνικό γεγονός και δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο στα προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας. Είναι αλληλένδετα, είναι συγκοινωνούντα δοχεία»

Keywords
Τυχαία Θέματα