Στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΙΓΜΕ την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

17:38 28/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με συγκέντρωση στο Υπ.Οικονομικών (Πανεπιστημίου και Κοραή) στη 1μμ στα πλαίσια τρίωρης στάσης εργασίας, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στη σχετική ανακοίνωση του σωματείου τους επισημαίνουν: «Οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ θα πραγματοποιήσουν στις 30-11-2016 και ώρα 13.00, 3ωρη στάση εργασίας

και αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ.Οικ. (Πανεπιστημίου και Κοραή) απαιτώντας συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χουλιαράκη, για να μας δώσει σαφή απάντηση για το πώς και πότε θα δρομολογηθεί λύση για τα άλυτα χρονίζοντα οικονομικά προβλήματα του Ινστιτούτου, που εστιάζονται στη χρηματοδότηση του ΙΓΜΕ, πρώτα και πάνω από όλα για προσλήψεις και αποφυγή κατασχέσεων από εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις.

Κατά την προηγούμενη κινητοποίηση μας στο ΓΛΚ στις 26-10-2016, όχι μόνο δεν πήραμε καμία υπεύθυνη απάντηση για κανένα από αυτά τα σοβαρά ζητήματα, γεγονός που μας προβληματίζει ιδιαίτερα, αλλά εξακολουθεί ο κ. Υπουργός να αποφεύγει να ορίσει ακόμα και ημερομηνία για μας συναντήσει.

Παρά το γεγονός ότι κατά την τελευταία επταετία το ΙΓΜΕ έχει χάσει τα δύο τρίτα του προσωπικού του (με μόνο 204 σήμερα εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα), παρ’ ότι επίσης η Διοίκηση του ΙΓΜΕ έχει ζητήσει εδώ και ένα χρόνο την πρόσληψη 140 περίπου νέων μόνιμων υπαλλήλων όλων των ειδικοτήτων, από τους οποίους οι πρώτοι 45 ήδη θα έπρεπε να είχαν προσληφθεί, το σχετικό αίτημα είναι φανερό πως σκαλώνει στους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα