Eισήγηση Συμμαχίας για συμμετοχή στρατη/κού επενδυτή σε ΑΤΗΚ

Τη συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή στην ΑΤΗΚ εισηγείται η Συμμαχία Πολιτών η οποία είναι ενάντια στην αποκρατικοποίηση.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας μετά το πέρας συνάντησης που είχε το μεσημέρι με την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΑΤΗΚ, Ρένα Ρουβιθά Πάνου και Μιχάλη Μουσιούττα, αντίστοιχα.

«Η συνάντηση με την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΑΤΗΚ μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα αναπτυξιακά πλάνα και τους

προγραμματισμούς της ΑΤΗΚ και ταυτόχρονα να τους παρουσιάσουμε τη δική μας προσέγγιση όσον αφορά την πρόθεση της Κυβέρνησης για αποκρατικοποίηση αλλά και τη δική μας πρόταση για τη συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή στην ΑΤΗΚ. Ως Συμμαχία Πολιτών είμαστε ενάντια στην αποκρατικοποίηση», πρόσθεσε.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι οι Ημικρατικοί Οργανισμοί προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία και ως εκ τούτου θέλουν να παραμείνουν ως ιδιοκτησία του Κράτους αλλά ταυτόχρονα επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός τους μέσα από την εισαγωγή στρατηγικού επενδυτή ο οποίος και θα αναλάβει και τη διαχείριση.

«Ταυτόχρονα, επισημάναμε, ότι πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους στον τομέα των εξοικονομήσεων. Να εξετάσουν ποιες υπηρεσίες και ενδεχόμενα και ποιες θυγατρικές προκαλούν ζημιές οι οποίες επιβαρύνουν το κεντρικό Οργανισμό. Για να μπορέσει να επιβιώσει η ΑΤΗΚ σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως είναι το σημερινό στην Κύπρο θα πρέπει να απαλλαγεί από θυγατρικές που την επιβαρύνουν με ζημιές σε ετήσια βάση. Όλα αυτά θα πρέπει να απασχολήσουν τόσο τον Οργανισμό όσο και τη Βουλή», κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα