Στα Ιωάννινα ο Κυρ. Μητσοτάκης για το 3ο Προσυνέδριο της ΝΔ με θέματα κοινωνικής πολιτικής

10:04 1/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στοχευμένο στους πολίτες που δοκιμάζονται περισσότερο από την κρίση, το 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται σήμερα στα Ιωάννινα, παρουσία του Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη. Βασικές θεματικές είναι η στήριξη των ευπαθών κατηγοριών, οι υπηρεσίες υγείας και η κοινωνική ασφάλιση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλύσει την πρόταση της ΝΔ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ θα παρουσιάσει προτάσεις για το πώς θα καταστεί βιώσιμο το ασφαλιστικό

σύστημα και θα αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά τα τεράστια προβλήματα στον χώρο της υγείας. Ειδική κουβέντα αναμένεται να γίνει και για το πώς θα πρέπει να μοιραστεί το όποιο υπερπλεόνασμα.
Η ΝΔ προτείνει να δοθεί στους οικονομικά αδύναμους και στην αγορά που έχει στεγνώσει.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τρία σκέλη: να δοθεί σε μακροχρόνια άνεργους, ως έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ οικονομικά αδύναμων και σε ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη χαρακτηρίσει το πρωτογενές πλεόνασμα ως «προϊόν υπερφορολόγησης» και έχει σημειώσει ότι «μία σοβαρή κυβέρνηση θα πρέπει να έχει στόχο τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Πηγή: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα