Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων 1-11-2017

09:39 1/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 1-11-2017
Πρωτογενής Τομέας
Με την πιστοποίηση Ευρωπαϊκό βαμβάκι (Eu cotton) Ελληνικό και Ισπανικό βαμβάκι
Με την πιστοποίηση ως Ευρωπαϊκό Βαμβάκι,(Eu cotton) θα αναφέρεται πλέον το Ελληνικό και Ισπανικό βαμβάκι, μετά την ένωση δυνάμεων των δύο Διεπαγγελματικών οργανώσεων Ελλάδας και Ισπανίας, ως συνομοσπονδία Ευρωπαϊκού βαμβακιού.
Αυτό δήλωσε στην περιφερειακή ραδιοεφημερίδα του Δικτύου ΑΜ-Θ της ΕΡΤ,

το μέλος της Διεπαγγελματικής Βάμβακος Θράκης, Νίκος Κουρκούτας.
Με αυτή την ενέργεια καλύπτεται ένα μεγάλο κενό στον τομέα της πιστοποίησης, καθώς το Ελληνικό βαμβάκι, αν και πολύ καλό ποιοτικώς, δεν είναι πιστοποιημένο και δυστυχώς δεν απολαμβάνει της τιμής που του αρμόζει. Παράλληλα ο κ. Κουρκούτας κάλεσε και τους εκκοκκιστές από την πλευρά τους να κάνουν βήματα προόδου και να πληρώνουν την καλή ποιότητα του βαμβακιού που αγοράζουν.
Επίσης στηλίτευσε το γεγονός πως αν και έχει περάσει αρκετός καιρός από την συγκομιδή του βαμβακιού, ακόμα οι τιμές είναι ανοικτές, γεγονός που δρα εις βάρος του παραγωγού.
Τέσσερις φορές το χρόνο θα συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας για το Βαμβάκι στο ΥΠΑΑΤ
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κουρκούτας εκπροσώπησε τους παραγωγούς στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε στην Καρδίτσα, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη και η οποία στόχευε στην ενεργοποίηση της Διεπαγγελματικής Βάμβακος και στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων και των στόχων της στρατηγικής της κυβέρνησης για το βαμβάκι.
Θετική χαρακτηρίσθηκε από όλους η πρωτοβουλία του υφυπουργού και αποσπάσθηκε η δέσμευση από μέρους του να συνεδριάζει η Ομάδα Εργασίας στο υπουργείο για το βαμβάκι μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους 4 φορές το χρόνο.
Αυτοδιοίκηση
Να λειτουργήσει κτηματολογικό γραφείο στις Σάππες
Να λειτουργήσει στις Σάππες Κτηματολογικό γραφείο ζητά με έγγραφό του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, ο πρώην Δήμαρχος Σαππών και επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης, Ντίνος Χαριτόπουλος.
Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης καταργούνται τα υποθηκοφυλακεία της χώρας και δημιουργούνται 13 Κτηματολογικά Γραφεία καθώς και 184 υποκαταστήματα που ανάμεσα στα άλλα θα έχουν και τις αρμοδιότητες των μέχρι σήμερα λειτουργούντων υποθηκοφυλακείων.
Στις Σάππες λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες υποθηκοφυλακείο το οποίο προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο κράτος και στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, το οποίο όμως δεν συμπεριλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο
«-Επειδή κάτι τέτοιο θα συντελέσει στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής και στην μεγαλύτερη ταλαιπωρία των πολιτών ολόκληρης της επαρχίας Σαππών με 30.000 κατοίκους, ζητούμε να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες», καταλήγει το έγγραφο του της παράταξης το κ. Χαριτόπουλου.

Επιστολή Σπάρτακου για την καταγραφή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής έστειλε η παράταξη Σπάρτακος ,με την οποία ζητά την καταγραφή επιστημονικά της κατάστασης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κομοτηνή, μια και ο χειμώνας θα επαναφέρει το νέφος στην πόλη από την καύση βιομάζας.

Όπως ήδη συζητήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την καταγραφή των αιωρώμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα μπορεί να το κάνει με τον εξοπλισμό του και το προσωπικό που διαθέτει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.
Είναι θέμα δημόσιας υγείας και επιπλέον το ζητά και σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία, καταλήγει η επιστολή του Σπάρτακου.

Επιμελητήρια
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία
Το Επιμελητήριο Ξάνθης σε συνεργασία με την εταιρεία «Business Support Services» διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία» σήμερα στις 18.00 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Στην εκδήλωση , θα περιγραφεί η παρούσα κατάσταση, θα γίνει αναφορά στο πεδίο εφαρμογής του νόμου θα αναλυθούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, Επίσης θα γίνει ενημέρωση για την διαδικασία υποβολής και τα απαιτούμενα της αίτησης.
Αμέσως μετά θα γίνει συζήτηση για:
• Τις οδηγίες που έχουν δοθεί στους εκπροσώπους του δημοσίου.
• Το πώς σκέπτονται τα πιστωτικά ιδρύματα.
• Την κρισιμότητα της παρούσας αξίας των εξασφαλίσεων και τον ρόλο τους στο αίτημα.
• Τον τρόπο διαπραγμάτευσης.
Αγορά
Όχι τώρα ενδιάμεσες εκπτώσεις στη Ροδόπη
Η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης – ΟΕΕΘ ενημερώνει ότι τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην έναρξη περιόδου ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης έχουν ορισθεί σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και την απόφαση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Με την απόφαση αυτή, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι για ολόκληρο το 2017 για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, πραγματοποιούνται :

Από 14 Μαρτίου έως 28 Μαρτίου εκάστου έτους και από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Σεπτεμβρίου εκάστου
Συνεπώς το χρονικό διάστημα 01 με 15 Νοεμβρίου 2017, δεν είναι εκπτωτική περίοδος* και τα καταστήματα στις 5 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή θα είναι κλειστά.

ΑΜΕΑ
Ανανεώνονται τα δελτία μετακίνησης των ΑμεΑ
Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης ενημερώνει τα μέλη της ότι έως και τις 30 Νοεμβρίου μπορούν να ανανεώσουν τα δελτία μετακίνησής τους («πάσο»), μέσα από την ακόλουθη διαδικασία:
Εάν το κάνουν στην Πρόνοια θα προσκομίσουν ταυτότητα και μια βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ή απόφαση ΚεΠΑ εάν έχουν. Αν προτιμούν να το κάνουν σε Κ.Ε.Π. θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:
Αστυνομική ταυτότητα
Βιβλιάριο υγείας
Εκκαθαριστικό εφορίας
Απόφαση αναπηρίας που αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας.
Για όσους πρόκειται να βγάλουν για πρώτη φορά πάσο μετακίνησης, θα πρέπει να προσκομίσουν οπωσδήποτε και τρεις φωτογραφίες, καθώς και τα παραπάνω δικαιολογητικά.

Υγεία
Εβδομάδα μητρικού θηλασμού
Οι Μαίες του ΠΕΔΥ Ξάνθης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, η οποία στην Ελλάδα εορτάζεται κάθε χρόνο από 1 έως 7 Νοεμβρίου, διοργανώνουν ενημέρωση παραβρεθείτε σε ενημέρωση που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και ώρα 10 π.μ με θέματα:
•O Θηλασμός στην ιστορία
•Η αξία του Μητρικού Θηλασμού
•Προστασία και προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού
β) 7 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ με θέμα:
– Μητρικός Θηλασμός: Mύθοι και αλήθειες.
Οι ομιλίες θα γίνουν στο χώρο της ΜονάδαςΥγείας ΠΕΔΥ Ξάνθης (παλιό κτήριο Ι.Κ.Α).
Σύλλογοι-Υγεία
Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017
“Στηρίζουμε τον θηλασμό – Μαζί!”
Στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει τον 8o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 55 πόλεις της Ελλάδας!

Για τη Κομοτηνή τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος η
ΡΟΔΟΠΗ: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας
( />και προσκαλεί τις Μαμάδες για δημόσιο θηλασμό την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στις 11:00 π.μ. (προσέλευση) σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στην Κομοτηνή στην Πλατεία Ειρήνης.
Σύλλογοι

Φεστιβάλ του Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης
Το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων με τίτλο «Μη μου τους κύκλους τάραττε…» διοργανώνει το μεσημέρι (12.00) του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου στο δημοτικό αμφιθέατρο ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης.
«Πρόκειται για ένα θεσμό του συλλόγου που πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο στη μνήμη του προστάτη του Αγίου Ιωάννη Γ’ Βατάτζη του Ελεήμονος. Συμμετέχουν 12 πολιτιστικοί σύλλογοι από την Ξάνθη
Πολιτισμός
Λαϊκός πολιτισμός πολιτιστικό ημερολόγιο πρόγραμμα της ΦΕΞ
Από το 1952 η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης οργανώνει σειρά δραστηριοτήτων με στόχο την ενεργή συμμετοχή και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα πολιτισμού.
Διαμορφώνει τον ετήσιο προγραμματισμό των εκδηλώσεών της έχοντας ως στόχο την καλύτερη οργάνωση αλλά και την σωστότερη ενημέρωση. Για το 2018 ετοίμασε το πολιτιστικό ημερολόγιο πρόγραμμα με τίτλο:
Λαϊκός πολιτισμός πολιτιστικό ημερολόγιο πρόγραμμα της ΦΕΞ, μια σπουδή στο λαϊκό πολιτισμό με διαλέξεις, παρουσιάσεις, ταινίες, συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις κ.ά. Ένα ημερολόγιο 280 σελίδων που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Δεκέμβρη του 2017 με συμβολική Τιμή 3€ για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.
Οι εκδηλώσεις της ΦΕΞ 2017 γίνονται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, cotton, ελλαδα, καιρος, εταιρεία, business, support, εκπτωσεις, βεβαίωση, κεπα, μνήμη, ημερολόγιο, συμμετοχή, σταση εργασιας, κλειστα επαγγελματα, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, ξανθη, υπουργειο δικαιοσυνης, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, δικαιολογητικα, εκκαθαριστικο, πασο, μνήμη, δημοκριτειο, ημερολόγιο, θεμα, πλαισιο, προγραμμα, ταινιες, φωτογραφιες, ωρα, ατμοσφαιρα, βεβαίωση, βαμβακι, γεγονος, γινει, γινονται, γραφεια, δευτερα, διαστημα, δημοσιο, δυστυχως, δοθει, δικτυο, εγινε, εγγραφο, αιθουσα, εκθεσεις, ενεργεια, ενημερωση, εταιρεία, ζητα, υπηρεσιες, ισπανικο, καρδιτσα, κεπα, ομαδα, οπωσδηποτε, παρουσιαση, πεδιο, ποιοτητα, πιστοποιηση, ρολο, συζητηση, σειρα, συμμετοχή, σπαρτακος, συλλογοι, ταυτοτητα, ταλαιπωρια, τιμη, τριτη, φεστιβαλ, φορα, βηματα, ενωση, γιορτη, υπουργειο, κυριακη, support, θεματα, υγειας, χειμωνας
Τυχαία Θέματα