Στ. Πέτσας: “243 κρούσματα κορονοϊού θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ στη νέα δομή του Καρά Τεπέ”

18:04 21/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνολικά 243 κρούσματα με κορονοϊό εντοπίστηκαν στη νέα δομή του Καρά Τεπέ από τα rapid test που διενεργήθηκαν σε 9.300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στη δομή. Τα στοιχεία αυτά θα τα συμπεριλάβει σήμερα ο ΕΟΔΥ στην καθιερωμένη ενημέρωση για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, όπως είπε σήμερα το μεσημέρι κατά την ενημέρωση

των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Τεστ δε διενεργήθηκαν σε παιδιά κάτω των 10 ετών ενώ διενεργήθηκε και σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων, αστυνομικών υπαλλήλων και δημοσιογράφων που βγήκαν αρνητικά .

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, «στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τεστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τεστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τεστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό και είναι όλοι αρνητικοί».

Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε επίσης ότι ΕΟΔΥ και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ετοιμάζουν μία εφαρμογή για τα κινητά, χάρη στην οποία κάθε πολίτης θα γνωρίζει ακριβώς τα μέτρα της περιοχής του εισάγοντας τον Ταχυδρομικό Κώδικα.

 

The post Στ. Πέτσας: “243 κρούσματα κορονοϊού θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ στη νέα δομή του Καρά Τεπέ” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα