Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ: Να κλείσει τώρα το ΚΥΤ στο νησί

18:04 21/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της, ζητά να κλείσει τώρα το ΚΥΤ, ενώ καλεί για μέτρα προστασίας της υγείας προσφύγων – μεταναστών και κατοίκων.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, απαιτούνται “… μαζικά τεστ σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, τους εργαζόμενους του ΚΥΤ, των δομών υγείας και όποιας τους ομάδας του πληθυσμού κριθεί αναγκαίο από γιατρούς και το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό

ενταγμένους στο δημόσιο σύστημα Υγείας και με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Μαζικός απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες στο ΚΥΤ προς την ηπειρωτική Ελλάδα κι από ’κει στις χώρες που επιθυμούν… Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας με φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ.) για την προστασία των ασθενών και εργαζομένων. Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός”.

The post Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ: Να κλείσει τώρα το ΚΥΤ στο νησί appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα