Νοσοκομειακοί Γιατροί: Να μην κλείσει η β΄παθολογική

14:14 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επανέρχεται η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας με νεότερη ανακοίνωση στην οποία θέτει δύο σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Πρόκειται για τη λειτουργία της β παθολογικής κλινικής και την προμήθεια νέων μηχανημάτων, αξονικού τομογράφου, καρδιολογικού υπερηχοτομογράφου και ψηφιακού μαστογράφου.

Β΄ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ
Η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών την οποία υπογράφει ο γιατρός και Πρόεδρος Μάκης Μπούκας, θέτει το ερώτημα αν πράγματι το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να καταργήσει την β΄ παθολογική κλινική με το νέο «Οργανισμό» και υπενθυμίζει ότι όλα τα επιστημονικά

όργανα του νοσοκομείου υπερθεματίζουν στη λειτουργία δύο Παθολογικών κλινικών, αναφέροντας το Επιστημονικό Συμβούλιο, Παθολογικό Τομέα, και όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία του νοσοκομείου, ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Εάν αυτό συμβεί, καταλήγει, «θεωρούμε ότι θα είναι μεγάλη υποβάθμιση της λειτουργίας μιας βασικής και από τις πλέον αναγκαίες ειδικότητες με αντίκτυπο στην παροχή υπηρεσιών των ασθενών με παθολογικά προβλήματα».

ΝΕΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί ενημερώνουν ότι, επίσημα, από την κατασκευάστρια εταιρεία, γνωρίζουμε ότι έχει λήξει προ πολλού η λειτουργία, του αξονικού τομογράφου, καρδιολογικού υπερηχοτομογράφου και ψηφιακού μαστογράφου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς. Για το λόγο αυτό θέτει το ερώτημα γιατί δεν έγινε προμήθεια νέου εξοπλισμού από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 αλλά και το προηγούμενο ΕΣΠΑ 2007-2013. Κάνει λόγο για «μεγάλη ολιγωρία των προηγούμενων διοικήσεων του νοσοκομείου και της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων». Ανάλογη ολιγωρία, σημειώνει η ανακοίνωση, «δείχνουν και οι επόμενες διοικήσεις του νοσοκομείου και η νέα Περιφερειακή Αρχή, δεδομένου ότι από το νέο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) έχουμε διανύσει το μισό περίπου χρονικό διάστημα.»
Οι νοσοκομειακοί γιατροί καταλήγουν «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν σε χλωρό κλαρί. Θα συνεχίζουμε να εκθέτουμε τις παραλήψεις και ολιγωρίες τους στον κερκυραϊκό λαό, ώστε επιτέλους να δράσουν.»

Keywords
Τυχαία Θέματα