Σόου της Τσέλσι στο «Έμιρεϊτς», 2–0 την Άρσεναλ!

21:35 22/8/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Με πρωταγωνιστές τους Ρις Τζέιμς, Ρομέλου Λουκάκου και παίζοντας –ανά διαστήματα– εξαιρετικό ποδόσφαιρο, η ομάδα του Τόμας Τούχελ επικράτησε εκτός έδρας των «Κανονιέρηδων» με 2–0.

Παράσταση αστέρων από τη μία, όλο και πιο πυκνά «σύννεφα» από την άλλη!

Ύστερα από δέκα αναγνωριστικά λεπτά, η Τσέλσι άρχισε να ανεβάζει στροφές· η μεσοεπιθετική της γραμμή & οι δύο οπισθοφύλακες (κυρίως ο Τζέιμς) κέρδιζαν χώρο, δημιουργώντας όμορφες συνεργασίες.

Μία από εκείνες, μετετράπη σε γκολ· ο Ματέο Κόβατσιτς

πραγματοποίησε τρομερή πάσα για τον προωθημένο Άγγλο, εκείνος γύρισε παράλληλα προς τη μικρή περιοχή και ο Βέλγος σέντερ φορ σημείωσε το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στους «Μπλε».

Το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα προσπάθησε μάταια να αναστρέψει την εις βάρος του κατάσταση, βρίσκοντας μερικές φάσεις με τους Λοκόνγκα & Σμιθ–Ρόου, οι οποίες δεν απείλησαν τον Μεντί· εκμεταλλευόμενοι την υπεροχή τους, οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 35’ με το εξαιρετικό σουτ του Τζέιμς από ασίστ του Μέισον Μάουντ, επιβεβαιώνοντας πως είχαν τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση.

 

Στην ανάπαυλα, ακολούθησαν έντονες αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους της Άρσεναλ.

Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες να παρατάσσονται στον αγωνιστικό χώρο με τις ίδιες ενδεκάδες· η Άρσεναλ άρχισε λίγο πιο δυναμικά, με την πρώτη φάση να πιστώνεται στον Σάκα, ο οποίος σούταρε και ο Μεντί απομάκρυνε σε κόρνερ. Η Τσέλσι απάντησε με το άστοχο σουτ του Μάουντ λίγο αργότερα (57′).

Στο 61′ ο Σάκα αντικαταστάθηκε από τον Ομπαμεγιάνγκ, με την Άρσεναλ να κυνηγά ένα γκολ, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Στο 66′ ο Τίρνεϊ δε μπορούσε να συνεχίσει λόγω τραυματισμού & ο Ταβάρες πήρε τη θέση, κάνοντας το ντεμπούτο του με την ομάδα του Λονδίνου. Ακολούθησαν μερικές φάσεις και από τις δύο ομάδες, χωρίς να μεταβληθεί η γενικότερη εικόνα της αναμέτρησης.

Άρσεναλ (4–2–3–1): Λένο, Σεντρίκ, Χόλντινγκ, Μάρι, Τίρνεϊ (Ταβάρες, 66′), Λοκόνγκα, Τζάκα, Σμιθ–Ρόου, Πέπε, Σάκα (Ομπαμεγιάνγκ, 61′), Μαρτινέλι.

Τσέλσι (3–4–2–1): Μεντί, Τζέιμς, Ασπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Μάρκος Αλόνσο, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Μάουντ, Χάβερτς, Λουκάκου.

sports.ert.gr.



Το άρθρο Σόου της Τσέλσι στο «Έμιρεϊτς», 2–0 την Άρσεναλ! εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα