Σκύρος: 8ο Σεμινάριο-συνάντηση για το Ρεμπέτικο τραγούδι

15:46 11/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Aπό τις 17 έως τις 24 Ιουλίου 2016 στην όμορφη Σκύρο, θα πραγματοποιηθεί για όγδοη συνεχή χρονιά, το Σεμινάριο – συνάντηση για το Ρεμπέτικο.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Το γνώριμο σε όλους μας Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο «Μάνου και Αναστασίας Φαλτάϊτς» που μας καλοδέχεται εδώ και οκτώ χρόνια, προσφέροντας τους φιλόξενους χώρους του, περιμένει και πάλι να γεμίσει από ανθρώπους που ζητούν να ανακαλύψουν και να ερμηνεύσουν τους κώδικες της Ρεμπέτικης Μουσικής, αλλά συγχρόνως να διαφυλάξουν από τον αφανισμό το λαϊκό μας τραγούδι.

Υπάρχει συμμετοχή

από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από Τουρκία, Σουηδία, Φινλανδία, Βέλγιο, Κύπρο, Ισραήλ, Ολλανδία, Γαλλία κ.λπ. Αυτή είναι μια σοβαρή ένδειξη της απήχησης της λαϊκής μας μουσικής στο εξωτερικό που δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτη. Μας χαροποιεί όμως ιδιαίτερα το γεγονός της συμμετοχής των νέων στην προσπάθειά μας.

Η Συνάντηση αυτή, με τις παράλληλες εκδηλώσεις της, έπαψε να έχει την μορφή ενός απλού Σεμιναρίου. Έγινε πια ένας θεσμός, που ρίζωσε βαθιά στο αιγαιοπελαγίτικο νησί. Αγκαλιάστηκε ζεστά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους του και δημιούργησε έναν άξονα για βάθεμα των ανθρωπίνων σχέσεων, αφού καταφέρνει να ενώνει σε ένα κοινό στόχο ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και να ικανοποιεί τις ψυχικές τους ανάγκες, προσφέροντας εκτός από την γνώση και αξέχαστες στιγμές διασκέδασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα