Σήμερα η δίκη των τεσσάρων για χιλιάδες δενδρύλλια ινδικής κάνναβης

10:51 15/4/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούνιο για τα χιλιάδες δενδρύλλια χασίς που καλλιεργούσαν σε θερμοκήπιο στην περιοχή της Γρα Λυγιάς στην Ιεράπετρα και που αντιμετωπίζουν την κατηγορία σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα αλλά και για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί εκρηκτικών.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, δύο Ρεθυμνιώτες και δύο Ιεραπετρίτες-

ηλικίας 45, 46, 52 και 55 χρόνων και έχουν προφυλακιστεί.

Να υπενθυμίζουμε ότι σε θερμοκήπιο ιδιοκτησίας του 45χρονου και του 55χρονου σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας εντοπίστηκαν 2.627 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης που καλλιεργούνταν με τη χρήση τεχνικού εξοπλισμού, ένα πολεμικό όπλο τύπου Καλάσνικοφ με 23 φυσίγγια στο γεμιστήρα του και πλήθος πειστηρίων για την καλλιέργεια.

Σε αποθηκευτικούς χώρους ιδιοκτησίας του 52χρονου σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, βρέθηκαν άλλα 133 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,5 μέτρου τα οποία καλλιεργούνταν με την μέθοδο της υδροπονίας με πλήρη εξοπλισμό που αποτελούνταν από ανεμιστήρες, λάμπες και αφυγραντήρες, ενώ κατασχέθηκαν και τέσσερις συσκευασίες με 21 κιλά και 861 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκαν 20 πυροκροτητές, τρία μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι, ένα πιστόλι, ένα κυνηγετικό όπλο, μια διόπτρα νυκτός, 688 φυσίγγια και κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μια ζυγαριά ακριβείας, 14.285 ευρώ προερχόμενα από τις πωλήσεις ναρκωτικών και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα