Σήμερα η δίκη των 12 φοιτητών – Aλληλεγγύη από κόμματα – φορείς

11:33 10/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα δώδεκα φοιτητές του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, κατηγορούμενοι για τα επεισόδια που είχαν γίνει τον Οκτώβριο του 2011.
Τότε ομάδα φοιτητών απέκλεισε σε χώρο του Πανεπιστημίου για 12 ώρες τους καθηγητές, ζητώντας να μη χαθεί η εξεταστική, μετά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις που είχαν προηγηθεί κατά του νόμου της Άννας Διαμαντοπούλου. Οι δώδεκα φοιτητές κατηγορούνται για πλημμεληματικές πράξεις.
Η δίκη αναβλήθηκε

για τις 19 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους Φοιτητές του Φυσικού. Κλειστή παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η λεωφόρος Δικαιοσύνης. Στο πλευρό των φοιτητών τάσσονται, με ανακοινώσεις τους η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας.
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πρυτανεία που διευκρινίζει ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξάντλησε τα όρια της δικαιοδοσίας του με την επιβολή ποινών σε 11 φοιτητές, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως συμμετέχοντες στα επεισόδια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η Δικαιοσύνη κινήθηκε αυτεπάγγελτα και δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε ή να σχολιάσουμε τις προθέσεις ή την κρίση της. Ωστόσο, είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της».

Keywords
Τυχαία Θέματα