Κομοτηνή: Οικογενειακά κοσμήματα θυσία στο βωμό της Εφορίας

10:32 10/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην εκποίηση οικογενειακών κοσμημάτων προβαίνουν ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι της Ροδόπης για να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους. Ενώ πριν κάποιοι το κάνανε όταν βρισκόταν σε μια μεγάλη ανάγκη, τώρα εκποιούν τα κοσμήματα της γιαγιάς για να πληρώσουν την Εφορία τους, τους λογαριασμούς τους και τον ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με την κα Αργυρώ Χατζηαντωνιάδου έχουν αυξηθεί κατά 30% αυτές οι περιπτώσεις. «Παρά το γεγονός ότι είναι η δουλειά μας και πρέπει να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες που το ζητούν, δεν μας αρέσει να βλέπουμε

τον κόσμο σε μια τέτοια κατάσταση» δηλώνει η υπεύθυνη του καταστήματος «Χρυσόλιθος» βλέποντας κι εκείνη και οι συνεργάτες της πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι έχουν αλλάξει πολλά από τις μέρες που ξεκίνησε η κρίση. Οι πελάτες έγιναν πιο δύσκολοι στις αγορές τους, κάνουν πιο πολλές ερωτήσεις , πιο δύσκολα επιλέγουν τα προϊόντα και ζητούν ολοένα και περισσότερο πιο χαμηλές τιμές. «Αγορές γίνονται για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες που έχει ο καταναλωτής, για γάμους, αρραβώνες, βαπτίσεις. Τα δώρα έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Κοιτούν όλο και πιο πολύ τα οικονομικά κομμάτια» δηλώνει η κα Χατζηαντωνιάδου.

Το καλό στα καταστήματα κοσμημάτων και αργυροχρυσοχοΐας της Κομοτηνής είναι ότι οι αγορές των ντόπιων στις γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Τουρκία)δεν τα έχουν αγγίξει. Οι πελάτες εμπιστεύονται πάντα το χρυσό, το κόσμημα της Κομοτηνής. «Το Κόσμημα της Κομοτηνής δεν συγκρίνεται μ’ αυτό των γειτονικών χωρών» δηλώνει η κα Χατζηαντωνιάδου βέβαιη όπως λέει ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. «Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Παλεύουμε, τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά είμαστε αισιόδοξοι.»
Φώτο:Η κα Αργυρώ Χατζηαντωνιάδου με τον συνεργάτη της Άνθιμο Σεβδυνίδη Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα