Σημαντική δωρεά του Π. Νάννου στα ΓΑΚ- Αρχεία Ν.Καρδίτσας

14:28 9/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα ΓΑΚ Αρχεία Ν. Καρδίτσας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων σε μια παράλληλη εκδήλωσης της 49ης Διεθνούς Γιορτής «Καραϊσκάκεια» συνδιοργανώνουν με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έκθεση Εντύπων (Εφημερίδες και Περιοδικά) που εξέδωσαν κατά καιρούς οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Καρδίτσας με θέμα «Έκθεση εφημερίδων και περιοδικών Συλλόγων και Φορέων του Νομού Καρδίτσας μέσα από τη δωρεά αρχείου του Παναγιώτη Νάννου στα ΓΑΚ Ν. Καρδίτσας». Πρόκειται για ένα σπάνιο και δυσεύρετο στο Νομό αρχείο, το οποίο περιλαμβάνει 60 εφημερίδες και περιοδικά που κυκλοφόρησαν από Μορφωτικούς και Πολιτιστικούς

Συλλόγους και Φορείς της Καρδίτσας, καθώς και από Συλλόγους απανταχού καταγόμενων από τα ορεινά κυρίως χωριά της Καρδίτσας, σύλλογοι που δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, κ.ά.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι, τονίστηκε από την κ. Αγγελίνα Ελπινίκη, Προϊσταμένη των ΓΑΚ -Αρχείων Ν. Καρδίτσας «τα περισσότερα από τα έντυπα αυτά ήταν βραχύβια και κυκλοφόρησαν την δεκαετία του 1980 με την μεγάλη άνθηση του Συλλογικού Κινήματος. Σήμερα αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία, διότι αποτελούν μοναδικά τεκμήρια της Τοπικής Ιστορίας, αφού στις σελίδες των εφημερίδων αποτυπώνεται η ιστορική και κοινωνική διαδρομή χωριών και οικισμών του Νομού Καρδίτσας. Το σπάνιο αυτό αρχείο είναι αποτέλεσμα επίπονης δουλειάς δεκαετιών του ερευνητή της Τοπικής Ιστορίας και συγγραφέα Παναγιώτη Νάννου, ο οποίος παραχώρησε το συγκεκριμένο αρχείο ως μία συμβολική κίνηση στήριξης στην προσπάθεια ανάπτυξης των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Νομό.

Keywords
Τυχαία Θέματα