Σημάδια βελτίωσης της ΑΕΛ στο φιλικό με τον Ατρόμητο

11:38 3/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Βελτιωμένη εμφανίστηκε η ΑΕΛ σε σχέση με τα δυο προηγούμενα φιλικά με Κέρκυρα και Λεβαδειακό που πραγματοποιήθηκαν στο ΑΕL FC ARENA.
Η ΑΕΛ ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί του Ατρόμητου με τέρμα που σημείωσε στο 15΄ο Νίκο Βαρέλα.

Ο Ατρόμητος ισοφάρισε με πέναλτι του Δημήτρη Παπαδόπουλου

στο 70΄. Το πέναλτι κέρδισε ο Λημνιός από τον Μασούρα.

Οι δυο ποδοσφαιριστές λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης που διεξήχθη στο ΑΕL FC ARENA ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί για δυο λεπτά και να αντικρίσουν την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης τον κ. Αθανάσιο Τζήλο.
Μετά το τέλος του αγώνα οι δυο προπονητές δήλωσαν τα εξής:
ρκετά αναλυτικός στη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά το ματς με τον Ατρόμητο δείχνοντας τον σεβασμό του προς τον συνάδελφο του Τραϊανό Δέλλα με κολακευτικά σχόλια ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο βαθμό ετοιμότητας της ομάδας του και στην πιθανή ενίσχυση.
Ο Μακεδόνας τεχνικός έκανε σαφές πως η ομάδα του μέχρι την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος θα βελτιώνεται και είναι το πρόγραμμα τέτοιο όπου πρέπει να γίνουν λάθη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να αποφευχθούν στο μέλλον.
Για τα θέματα της ενίσχυσης είπε πως δεν θα τον πείραζε η ομάδα του να πορευτεί και ως έχει και οι ποδοσφαιριστές που θα ‘ρθουν θα πρέπει να έχουν ένα υπόβαθρο που να συνδυάζουν συμπεριφορά και ήθος για να βοηθήσουν την ομάδα.

Άγγελος Αναστασιάδης (προπονητής ΑΕΛ): «Να αρχίσω με ευχές για το καλύτερο και για τις δύο ομάδες. Ο κ. Δέλλας είναι ένας άνθρωπος που κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο με το ήθος του. Του εύχομαι επίσης την ίδια πορεία και προπονητικά όπως ήταν αυτή ως ποδοσφαιριστής. Τα χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτά τα παιδιά.
Παίξαμε με μια έμπειρη ομάδα που έχει τον ίδιο προπονητή από πέρυσι. Αυτό σημαίνει πως ο Δέλλας γνωρίζει περισσότερα πράγματα για την ομάδα του από όσο εγώ τη δική μου.
Όταν έχει να αντιμετωπίσεις μια ομάδα με αυτά τα χαρακτηριστικά, ξέρετε τον βαθμό δυσκολίας. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Για πρώτη φορά βάλαμε κάποια παιδιά να παίξουν για μία ώρα.
Κάνουμε πρωί-απόγευμα προπόνηση και δεν ξεφεύγουμε από το πρόγραμμα μας που θα μας βγάλει μέχρι τον Μάιο. Πρέπει να βγουν τα συμπεράσματα αυτά για την αγωνιστική αξία των παιδιών αυτών και με αυτά τα παιχνίδια μπορούμε να τα βγάλουμε.
Θέλω να σταθώ και σε κάτι άλλο. Το περιστατικό με τον μικρό ήταν κάτι το οποίο θα το δούμε πολύ σοβαρά. Ξέρετε πως εγώ με τέτοια θέματα δεν αστειεύομαι. Θα το συζητήσουμε πολύ σοβαρά μαζί του στα αποδυτήρια. Εκεί που ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες και από την δική μας τη πλευρά και από τη δική τους γίνεται αυτή η απαράδεκτη κίνηση από τον Μασούρα.
Σε ένα παιχνίδι χρειάζεται ένα κλικ που τα δημιουργεί όλα τα προβλήματα. Και αυτό θέλω να μην ξαναγίνει από κανένα. Αυτά δεν μου αρέσουν. Ούτε καν να τα συζητώ. Θα το δούμε το θέμα αυτό γιατί είναι πολύ σοβαρό.
Επειδή μπαίνουν και οι ομάδες μας στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Θα ήθελα να κάνω άλλη μία ευχή. Να ευχηθούμε σε όλες τις ομάδες να πάρουν βαθμούς γιατί το χρειαζόμαστε όλοι. Όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καλή επιτυχία σε αυτούς που θα αγωνιστούν.
Για τον βαθμό ετοιμότητας: Καμία ετοιμότητα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα μαθαίνουμε από τα λάθη και θα βελτιωνόμαστε. Γι αυτό ακολουθούμε το πρόγραμμα προετοιμασίας. Είναι όλα στο πρόγραμμα. Δεν στεκόμαστε στα αποτελέσματα στα φιλικά και αυτό θέλω να το εμπεδώσετε όλοι. Ευχή μου είναι να κάνουμε περισσότερα λάθη. Να δεχτούμε πολλά γκολ. Για να μάθουμε από αυτά. Όπως και στα λάθη χθες και σήμερα με τα πέναλτι. Πρέπει να γίνονται. Γίνονται και από νέα παιδιά. Γίνονται και από παλιούς. Αλλιώς δεν γίνεται να τα διορθώσουμε. Να τα μειώσουμε γρήγορα στο ελάχιστο.
Εμείς αύριο πάμε να παίξουμε με τον Πανιώνιο. Προπόνηση θα κάνουμε το πρωί, τα ταξιδέψουμε πέντε ώρες, θα πάμε να φάμε και θα παίξουμε. Το πρόβλημα είναι πόσο μπορούν να βρεθούν τα παιδιά μεταξύ τους. Να μοντάρουμε σωστά την ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία.
Σημαντικό το ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Σε αυτή την περίοδο είναι πιο συνηθισμένο να βλέπουμε τραυματισμούς. Ειδικά με παιδιά που δεν έχουν την εμπειρία.
Ο Μασούρας δεν έχει ξανά κάνει τέτοια προπόνηση. Οι Καρατάσιος, Σουλιώτης, Μανακούσιος επίσης. Και να σας πω και κάτι. Και οι άλλοι. Από τους Αναστασόπουλος, Μαρουκάκης, Λαμπρόπουλος, Φατιόν τους ζητάμε να κάνουν πράγματα που δεν τα είχαν καν φανταστεί. Επόμενο είναι να γίνουν λάθη. Αυτό είναι φυσιολογικό για μένα. Θέλω να γίνουν τα λάθη για να τα διορθώνουμε. Από αυτή τη πλευρά.
Για την μεταγραφική ενίσχυση: Δεν έχουμε πρόβλημα να πορευτούμε και με αυτούς τους παίκτες. Με το υλικό που έχουμε θα πάμε μέχρι να βρούμε κάτι αξιόλογο. Δεν θα πάρουμε παίκτη απλά για να πάρουμε και για να ικανοποιηθεί απλά ο κόσμος. Αρκεί να βοηθήσει. Η διάθεση του μεγαλομετόχου είναι να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Αν θα βρούμε κάτι το οποίο θα ταιριάξει με αυτά που θέλουμε θα πάμε να το πάρουμε. Δεν έχουμε πρόβλημα. Προσέξτε. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τέτοια θέματα. Και με αυτούς πάμε.
Πρέπει να έρθει κάποιος που να είναι καλύτερος από αυτούς που έχουμε. Η ομάδα είναι νέα. Έχει παιδιά με 22 και 23 και 19 και 25 ετών. Πρέπει να φέρουμε παίκτη που θα κάνει τη διαφορά. Όχι μόνο την αγωνιστική διαφορά αλλά και την ηθική και την συμπεριφορά στα αποδυτήρια. Αν πας να πάρεις έναν που μπορεί να είναι τρελός και να χαλάσει τα παιδιά αυτά, δεν τον φέρνεις καθόλου». Με ευχή ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Τραϊανός Δέλλας μετά τη φιλική ισοπαλία της ΑΕΛ με τον Ατρόμητο δηλώνοντας μάλιστα πως το χαροποίησε το γεγονός πως μία ιστορική ομάδα όπως αυτή της Λάρισας επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ.

Τραϊανός Δέλλας (προπονητής Ατρόμητου): «Να ευχηθώ και στον Άγγελο και στην ομάδα της Λάρισας καλή χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που η ΑΕΛ βρίσκεται πάλι στη Α΄Εθνική.
Για εμάς ήταν το δεύτερο φιλικό μετά από σχεδόν ένα μήνα προετοιμασίας. Ήρθαμε να παίξουμε μετά από επίπονες προπονήσεις. Σήμερα έγινε ένα καλό και δυνατό παιχνίδι. Θεωρώ πως η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη στο πρώτο και εμείς στο δεύτερο. Το σκορ δεν έχει μεγάλη σημασία, αλλά τα συμπεράσματα που βγάλαμε και ο χρόνος συμμετοχής των παικτών. Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, όπως και η ΑΕΛ πιστεύω και μέσα στα υπόλοιπα φιλικά θέλουμε να δούμε τι ταιριάζει έτσι ώστε να καταλήξουμε στην ομάδα που θα παίζει στο πρωτάθλημα. Καλή συνέχεια σε όλους σας στο πρωτάθλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα