Σέρβια – Βελβεντό: Προσφυγή κατά των αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη

13:01 9/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Προσφυγή στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων-Βελβεντού, με την οποία επιβάλλονταν αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Κίνηση» Βασίλης Κωνσταντόπουλος. Ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτηρίζει τις αυξήσεις αυτές υπέρογκες και άδικες και ζητά την ακύρωση της σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, για μια σειρά λόγων, όπως:

Η έγκριση της απόφασης χωρίς την απαιτούμενη πλειοψηφία. Η έλλειψη γνωμοδότησης των συμβουλίων Τοπικών και Δημοτικών

Κοινοτήτων. Η επιβολή αυξήσεων χωρίς μελέτη ισοσκέλισης εσόδων-εξόδων. Η επίκληση του χρέους προς τη ΔΕΗ Α.Ε. ύψους 1,168 εκ. ευρώ. Η επιβολή αυξήσεων χωρίς μελέτη εξορθολογισμού των τελών.

Επίσης, γιατί επιβάλλονται αυξήσεις υπερβολικές και υπέρογκες έως 192%. Επειδή υποκρύπτεται έμμεση φορολογία καθώς δεν ισοσκελίζονται έσοδα-έξοδα των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Γιατί δεν προκύπτει ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών και λόγω του ότι τα ελλείμματα στην υπηρεσία ύδρευσης-αποχέτευσης καλύπτονται με αυξήσεις στην υπηρεσία καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα