ΕΡΤ Κοζάνης: Τα δύο άρθρα της τροπολογίας-Δηλώσεις Μ. Δημητριάδη για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

12:48 9/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί, θα εισαχθεί και θα συζητηθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες, το οποίο θα περιλαμβάνει και την τροπολογία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, για το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης,

πρόκειται για μία τροπολογία που επιγράφεται ως «χορήγηση ενίσχυσης σε οικιακούς καταναλωτές , λόγω επιβάρυνσης από λιγνιτική δραστηριότητα», η οποία έχει δύο άρθρα , εκ των οποίων το ένα περιγράφει την ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού για την χορήγηση της μείωσης σε όλα τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης και το άλλο άρθρο προσδιορίζει το πώς θα προκύψει αυτή η ενίσχυση.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Π. Ε Κοζάνης Μίμης Δημητριάδης υπογράμμισε ότι «με το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος , η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού, αναγνωρίζοντας ότι η χώρα οφείλει πολλά στην περιοχή μας» , ενώ σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά της τροπολογίας που θα ψηφισθεί επεσήμανε ότι «η έκπτωση κατά μέσο όρο στην τιμή του ρεύματος θα φθάσει στο 30% στους οικιακούς καταναλωτές». Διευκρίνισε επίσης ότι με άλλη διαδικασία που προωθείται θα υπάρξει και το ειδικό μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος για όλες τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, το οποίο αναμένεται να έχει διαβάθμιση και κλίμακες.

Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Οικονομικών, θα προσδιορισθεί το πώς θα γίνει η μείωση στην τιμή του ρεύματος, ώστε με βάση και το μέσο όρο κατανάλωσης να οριοθετηθούν ανώτατα όρια και να αποφευχθεί σπατάλη ρεύματος.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα