Σέρρες: Συνελήφθη καθηγητής του ΤΕΙ για δωροληψία

13:01 2/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατηγορούμενος για δωροληψία συνελήφθη καθηγητής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ο οποίος φέρεται να αποσπούσε ανταλλάγματα από φοιτητές του για να περάσουν τα μαθήματά του. Ως άμεσοι συνεργοί του συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου στις Σέρρες.
Τα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις αφορούσαν, είτε στην παροχή πρακτικής

εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στην συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε φροντιστήριο ων δύο ατόμων που συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρείς συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χασάπης ξεκαθάρισε πως εάν η είδηση επιβεβαιωθεί είναι κατακριτέα και καταδικαστέα και πως τέτοιες υποθέσεις πρέπει να διερευνώνται σε βάθος για να μη μείνει καμία σκιά και εφόσον προκύψει οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά θα πρέπει να επιβάλλονται οι αυστηρότατες από το Νόμο ποινές.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και ήδη από τον Μάιο ζήτησαν στοιχεία τα οποία απέστειλε το ΤΕΙ.
Επίσημη καταγγελία, επώνυμη ή ανώνυμη δεν έχει κατατεθεί. Tον Φεβρουάριο έλαβε το ΤΕΙ έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο τους κοινοποιούσε μια επιστολή από τον «Συνήγορο του Πολίτη» με ημερομηνία Νοεμβρίου του 2017 που ανέφερε πως υπάρχουν καταγγελίες από σπουδαστές για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό και ζητούσε τη διερεύνηση της υποθέσεως. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία οπότε αυτοδίκαια επενέβη ο Εισαγγελέας και υπάρχει αυτή τη στιγμή συνεργασία του ΤΕΙ με το Σώμα Δίωξης για τη διελευκανση της υποθέσως.
Εν τω μεταξύ σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, συνελήφθη αρχικά ο ένας ιδιώτης, αφού είχε παραλάβει χρηματικό ποσό, ως αντάλλαγμα και ακολούθησε η σύλληψη των άλλων δύο.
Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια γραφεία των συλληφθέντων βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού,
15 κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια Εισαγγελία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα