Σέρρες: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βαμβακόφυτο

14:41 1/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αίτημα την κατασκευή κόμβου εισόδου-εξόδου στην Εγνατία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Βαμβακοφύτου πραγματοποίησαν χθες οι κάτοικοι του χωριού. Χαρακτηρίζουν «οδικό έκτρωμα» και «καρμανιόλα» την υπάρχουσα κατάσταση , τονίζοντας το μέγεθος του βαθμού επικινδυνότητας για τους διερχόμενους οδηγούς.

Δικαιολογημένη χαρακτήρισε στην αντίδραση των κατοίκων ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, που συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό από την Εγνατία Οδό Α.Ε. σε βάρος του χωριού.

« Ολόκληρο το χωριό βρίσκεται

σε αναβρασμό και η αγανάκτησή του είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Εδώ και τρία χρόνια παρά τις συνεχείς οχλήσεις και τα διαβήματα που κάναμε προς την Εγνατία, λαμβάνουμε μόνο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Δεν υπάρχει καμία μέριμνα, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει πολλά ατυχήματα. Στις μπάρες πέφτουν συνέχεια αμάξια, ενώ τα φορτηγά δεν χωράνε. Είναι απαράδεχτα να συμβαίνουν αυτά στον 21ο αιώνα και να μεταφέρουμε με ψεύτικες υποσχέσεις την επίλυση του προβλήματος στο μέλλον» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ.Δομουχτσίδης, τονίζοντας πως υπέρ της αναγκαιότητας κατασκευής κόμβου τάχθηκε και ο Αναπλ. Καθηγητής Οδοποιίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οδοποιίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νίκος Ηλιού, όταν επισκέφτηκε το σημείο για λογαριασμό της Εγνατίας Οδού.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγονταν κανονικά, ενώ υπήρχε έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης. Όπως διευκρίνισαν πάντως οι κάτοικοι του Βαμβακοφύτου η χθεσινή κινητοποίηση αποτελεί την πρώτη και προειδοποιητική διαμαρτυρία τους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σέρρες, Συγκέντρωση, Βαμβακόφυτο,serres, sygkentrosi, vamvakofyto