Σέρρες: Κατά πλειοψηφία η συμφωνία τα στρατόπεδα

14:16 26/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών η απάντηση του Δημάρχου Σερρών στο έγγραφο του Διευθυντή του ΤΕΘΑ σύμφωνα με την οποία ολοκληρώνεται η παραχώρηση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας των 240 στρεμμάτων ( από τα συνολικά 285 στρέμματα των δύο πρώην στρατοπέδων , για τα οποία έχουν γίνει πολεοδομικές μελέτες και έχουν εκδοθεί τα αντίστοιχα ΦΕΚ) υπό την προϋπόθεση να καταβάλλεται στο ΤΕΘΑ το 10% επί των καθαρών κερδών από οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα πραγματοποιηθεί εντός των πρώην στρατοπέδων.

«Δικαιωθήκαμε για τις επιλογές μας και γι’ αυτές θα μας ευγνωμονούν

οι επόμενες γενιές» υποστήριξε ο Δήμαρχος Σερρών. « Η φιλοσοφία όλα στο Δήμο και τίποτα στον στρατό, σημαίνει τίποτα στο Δήμο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Αγγελίδης, προτρέποντας τα μέλη της αντιπολίτευσης να μην χάσουν την ευκαιρία ν’ απέχουν από αυτή την ιστορική στιγμή για τον Δήμο Σερρών. Ιστορική χαρακτήρισαν την συμφωνία και τα μέλη της αντιπολίτευσης, όσον αφορά όμως τις καταστροφικές οικονομικές συνέπειες που θα έχει για τους δημότες, κάνοντας λόγο για υπογραφή «δυσβάσταχτου μνημονίου» και «εγκληματική ενέργεια».

«Για τεράστιο σφάλμα του Δημάρχου Σερρών που βιάστηκε να κλείσει το θέμα όπως-όπως» έκανε λόγο στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης, ο οποίος και κατηγόρησε τον Π.Αγγελίδη ότι με την πολεοδόμηση του στρατοπέδου Εμμ.Παππά φορτώνει στις πλάτες του Σερραϊκού λαού ένα τεράστιο βάρος που αδυνατεί να το σηκώσει. Για «αδηφάγο» ΤΕΘΑ που δεν θα σταματήσει να αυξάνει τις απαιτήσεις του σε βάρος του Δήμου Σερρών έκανε λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εποχή Δημιουργίας» Θεόδωρος Μηλίδης, επιρρίπτοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή για επιζήμια και υπέρμετρη ενδοτικότητα.« Μας ζητάτε να εγκρίνουμε την ταπείνωσή μας. Μας ζητάτε να εγκρίνουμε την απώλεια , τον «ακρωτηριασμό» της γενέθλιας γης. Μας ζητάτε να εγκρίνουμε την υστεροφημία σας κ.Αγγελίδη εις βάρος των δημοτών» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της δημοτικής κίνησης «Διάβαση Πεζών» Δημήτρης Γιαννακίδης, υποστηρίζοντας πως με την συγκεκριμένη συμφωνία επικυρώνεται η δέσμευση του Δήμου Σερρών για υπέρογκες δαπάνες θυσία των συμφερόντων του Υπουργείου Αμύνης.

Εντύπωση προκάλεσε η έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης και εκπροσώπου τύπου της δημοτικής αρχής Νίκου Στεργίου. Χαρακτήρισε την όλη συμφωνία «ανατολίτικα παζάρια» και την καταψήφισε, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μία διαφορετική πρόταση από αυτή του 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα