Γ.Μυλόπουλος: «Ιστορική η απόφαση του ΚΑΣ για τις αρχαιότητες» (audio)

13:31 26/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ερχόμενη Πέμπτη (1.2.2017) προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διάνοιξη της μίας σήραγγας του ΜΕΤΡΟ στο σταθμό της Ανάληψης, ενώ της δεύτερης στα μέσα με τέλος Μαρτίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Γιάννη Μυλόπουλο, ο οποίος μίλησε την Πέμπτη (26/1/2017) στον 102fm της ΕΡΤ3 και τους Κατερίνα Ρενιέρη και Βασίλη Πεκλάρη.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη

απόφαση του ΚΑΣ για τις αρχαιότητες και το σταθμό της οδού Βενιζέλου, ο κ.Μυλόπουλος έκανε λόγο για μια «ιστορική απόφαση».
»Η απόφαση πρακτικά σημαίνει ότι ξεπεράσαμε και το τελευταίο εμπόδιο, τη διαμάχη για την τύχη των αρχαιοτήτων. Ήταν μια μεγάλη μάχη και εξαιτίας αυτών των συγκρούσεων, που δεν ήταν ειλικρινείς, αλλά είχαν πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις και προσωπικούς εγωισμούς. Ήταν ιστορική απόφαση του ΚΑΣ και για πρώτη φορά ομόφωνη. Οι προηγούμενες ήταν με πλειοψηφία, γιατί υπήρχε διχογνωμία στην πόλη», τόνισε ο κ.Μυλόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. έκανε λόγο για «ανευθυνότητα όσων υποστηρίζουν ότι το κόστος μεγαλώνει», σημειώνοντας ότι «τα ποσά που ακούγονται δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα. Η λύση που πέρασε είναι μονόδρομος, γιατί είναι συμβατή με τη νομιμότητα, είναι η καλύτερη λύση σύμφωνα με τους αρχαιολόγους και η συμφερότερη οικονομικά», επεσήμανε.

Επιπλέον, ο κ.Μυλόπουλος ανέφερε ότι έχει ήδη γίνει η προκήρυξη της γεωλογικής και γεωτεχνικής μελέτης για τη γραμμή Νεάπολης-Σταυρούπολης μέχρι το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, και θα ακολουθήσει για τις υπόλοιπες δυτικές συνοικίες (Μενεμένη, Εύοσμος, Κορδελιό).
«Η πρώτη επέκταση που θα γίνει δεν θα είναι προς το αεροδρόμιο, αλλά προς τις δυτικές συνοικίες, γιατί εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη, με τη γραμμή Νεάπολης-Σταυρούπολης να δημοπρατείται λίγο πριν το 2020», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα