Σέρρες – Δ. Μπαλαξής: «Με ανησυχεί ότι δεν έχουμε πτώση των θετικών»

13:30 18/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη βαθιά του ανησυχία για τη μη πτωτική πορεία του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στην Π.Ε Σερρών εξέφρασε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών, Δημήτρης Μπαλαξής.

Το Νοσοκομείο Σερρών εξακολουθεί να δέχεται μεγάλη πίεση. Μέχρι σήμερα το πρωί νοσηλεύονταν 138 άτομα -οι 114 επιβεβαιωμένα κρούσματα, και οι υπόλοιποι εν αναμονή των αποτελεσμάτων-, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται οκτώ άνθρωποι. Χθες, Τρίτη, δυστυχώς υπήρξαν έξι θάνατοι.

«Αυτό που με ανησυχεί

είναι ότι στους ελέγχους που γίνονται τα θετικά αποτελέσματα είναι σταθερά», είπε ο κ. Μπαλαξής, συμπληρώνοντας πως εάν συνεχιστεί αυτή η πορεία αναμένεται πιθανότατα διαδικτυακά την Παρασκευή να υπάρξει σύσκεψη και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς -αντιπεριφερειάρχη, Αστυνομία, και άλλους- όπου θα προτείνει να εντατικοποιηθούν τα περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο (εν ανάγκη και κλείσιμο της Κοιλάδας), προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού. Τέλος, ο κ. Μπαλαξής υποστήριξε πως αυτό πως παρατηρείται είναι πως δεν τηρούνται επαρκώς τα μέτρα προστασίας, υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία, δε φορούν πολλοί πολίτες σωστά τη μάσκα και δεν τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας, ενώ απεύθυνε έκκληση σε όλους για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα