Σε κρίσιμη καμπή η χώρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού (video)

08:34 13/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξαιρετικά ανήσυχη δηλώνει η επιστημονική κοινότητα από την αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων, της διασποράς και του μέσου όρου ηλικίας των ασθενών τον Αύγουστο στη χώρα στα 36 χρόνια και χαρακτηρίζει πολύ κρίσιμο το 10ήμερο που διανύουμε, καθώς θα κρίνει την πορεία της πανδημίας το φθινόπωρο. Χθες καταγράφηκε νέο ημερήσιο αρνητικό ρεκόρ, καθώς επιβεβαιώθηκαν 2 θάνατοι και 262 νέα κρούσματα, ενώ 24 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι αναφέρθηκαν άλλα δύο κρούσματα στη Φλώρινα,

ανεβάζοντας τον αριθμό κρουσμάτων σε 6. Πρόκειται για μία εργαζομενη στο νοσοκομείο της πόλης και ένας στρατιωτικός σε μονάδα της περιοχής. Και οι δύο είχαν πάει διακοπές σε περιοχές της χώρας και εμφάνισαν συμπτώματα. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα τμήματα που εργάζονται οι δύο ασθενείς.

Μετά και τις νέες εξελίξεις, στο τραπέζι φαίνεται πως βρίσκονται και νέα μέτρα, όπως ανέφερε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Νίκος Σύψας χθες βράδυ στον ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο Προϊστάμενος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για τα 36 κρούσματα σε 33 ηλικιωμένους και 3 εργαζόμενους που εντοπίστηκαν σε Οίκο Ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης. Η Μονάδα Φροντίδας τέθηκε σε καραντίνα επτά ημερών, ενώ ιχνηλατούνται οι επαφές συνολικά 100 ατόμων, εργαζομένων και συγγενών των κρουσμάτων. Οι ασθενείς μεταφέρονται σταδιακά σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και «Παπανικολάου». Σήμερα πήγαν στη Μονάδα Φροντίδας νοσοκομειακά όπου μετέφεραν δύο άτομα, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό εάν πρόκειται για κρούσματα από τα 36 που έχουν ήδη αναφερθεί ή πρόκειται για νέα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα