Σε κινητοποιήσεις το τριήμερο οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης

16:18 2/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος απευθύνει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις τριήμερες κινητοποιήσεις, στις οποίες προχωρούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των ΟΤΑ.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης

ενημέρωσε πως οι συμβασιούχοι θα απέχουν από την εργασία στις 3, 4 και 5 Ιουνίου, διεκδικώντας, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «την παραμονή τους στη δουλειά και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου».
Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για τον τομέα της καθαριότητας, Θωμάς Ψαρράς, μιλώντας στο ΑΠΕΜΠΕ κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να δείξουν κατανόηση και να βοηθήσουν να μη γεμίσουν οι δρόμοι με σκουπίδια.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη, διότι μιλάμε για περίπου 650 άτομα, το 75% του συνόλου των εργαζομένων της καθαριότητας. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να μην υπάρχουν προβλήματα. Παρακαλώ τους δημότες να συνεργαστούν και να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους, όταν βλέπουν τους κάδους γεμάτους» ανέφερε ο κ. Ψαρράς.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του κεντρικού δήμου, καθημερινά στους δρόμους της πόλης συγκεντρώνονται περίπου 400 έως 420 τόνοι απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ανακυκλώσιμων υλικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα