Σε καραντίνα ο Τραμπ και η σύζυγός του-Θετική στον κορονοϊό στενή συνεργάτιδα του

06:39 2/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι τίθεται «σε καραντίνα», όπως και η σύζυγός του Μελάνια, το βράδυ της Πέμπτης (τα ξημερώματα σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας), λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι στενή συνεργάτιδά του Χόουπ Χιξ έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Hope Hicks, who has been working so hard without even taking a small break, has just tested positive for Covid 19. Terrible! The First Lady

and I are waiting for our test results. In the meantime, we will begin our quarantine process!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 2, 2020

«Η πρώτη κυρία και εγώ αναμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβληθήκαμε», ανέφερε προσθέτοντας: «Στο μεταξύ, θα αρχίσουμε τη διαδικασία της καραντίνας μας!», χωρίς να διευκρινίσει τι συνεπάγεται αυτό, δηλαδή πόσες ημέρες θα διαρκέσει η απομόνωση, ή το πού θα βρίσκεται.

Λίγο νωρίτερα, ο Τραμπ δήλωνε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι δεν ήταν «σίγουρος» αν θα χρειαζόταν να τεθεί σε καραντίνα.

Η Χόουπ Χιξ, σύμβουλος και στενή συνεργάτιδα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία ταξιδεύει συχνά μαζί του, διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό, ανέφεραν χθες Πέμπτη πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Χιξ, 31 ετών, επέβαινε στο προεδρικό αεροσκάφος όταν ο Τραμπ πήγε την Τρίτη στο Κλίβλαντ, στην πολιτεία Οχάιο, για να συμμετάσχει στο πρώτο ντιμπέιτ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν.

Συνταξίδεψε επίσης με τον αρχηγό του κράτους στη Μινεσότα την Τετάρτη, όπου ο Τραμπ εμφανίστηκε σε προεκλογική εκδήλωση.

Ο αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε πως η Χιξ έχει προσβληθεί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Διαγνώστηκε θετική», δήλωσε. Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια υποβλήθηκαν σε τεστ και αναμένει να μάθει τα αποτελέσματα «απόψε ή αύριο». Δεν διευκρίνισε αν προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2 κάποιο άλλο μέλος της ομάδας των συνεργατών του.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα