Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων οι διαβουλεύσεις (video)

01:15 27/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με στόχο να υπάρξει συνολική συμφωνία όσο το δυνατόν συντομότερα, η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαπραγμάτευση, με τα εργασιακά και τα δημοσιονομικά να βρίσκονται στην ατζέντα των συνομιλιών, που διεξάγονται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, στην Αθήνα. Επί τάπητος βρίσκονται τα μέτρα και τα αντίμετρα που αναμένεται να έρθουν στη βουλή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Τα μέτρα και τα αντίμετρα, όπως

έχει ήδη διευκρινίσει η Αθήνα, θα ισχύσουν ταυτόχρονα με την προϋπόθεση ότι το 2019 και το 2020 θα είμαστε εντός του στόχου για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα και θα εφαρμοστούν εφόσον τηρηθεί η δέσμευση για λύση στο ζήτημα του χρέους.

Η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο τραπέζι των τεχνικών κλιμακίων (video)Μοσκοβισί: Μέσα σε 3 χρόνια έγιναν μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει προ 15ετίαςΠρόταση Κομισιόν για κατάργηση διαδικασιών περί υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας

Σκληρη είναι η διαπραγμάτευση στα εργασιακά και ιδιαίτερα στο συνταξιοδοτικό, όπου η κυβέρνηση επιδιώκει να προστατεύσει τις μικρομεσαίες κύριες συντάξεις από τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς. Παράλληλα ρίχνει το βάρος στον περιορισμό της ανασφάλιστης εργασίας.

Προς την κατεύθυνση της προστασίας των μικρομεσαίων κύριων συντάξεων το υπουργείο Εργασίας επιδιώκει να υπάρξει ανώτατο όριο απομείωσης της προσωπικής διαφοράς προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλες επιβαρύνσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα