Σε διαβούλευση το σχέδιο αναπτυξιακής στρατηγικής πολιτικής

21:14 8/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά την εκταμίευση της δόσης, η κυβέρνηση προχωράει στα επόμενα βήματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και την αύξηση της απασχόλησης. Ο υπουργός Οικονομίας προαναγγέλλει πρόγραμμα 300.000 θέσεων εργασίας για τη διετία 2018-2019, ενώ απώτερος στόχος του οικονομικού επιτελείου παραμένει η έξοδος στις αγορές συντεταγμένα και με συνέχεια, όπως αναφέρει σε άρθρο του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ανάπτυξη, επενδύσεις, στήριξη της εργασίας

Σε διαβούλευση στα 13 περιφερειακά συνέδρια σε όλη τη χώρα μπαίνει το σχέδιο για την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική. Την ερχόμενη

Τρίτη ανοίγει ο κύκλος της δημόσιας συζήτησης στην Κοζάνη.

Με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Γιάννης Δραγασάκης δίνει το στίγμα των προτεραιοτήτων: έγκαιρη ολοκλήρωση τρίτης αξιολόγησης, οργάνωση της πρόσβασης στις αγορές, και διαπραγμάτευση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για στήριξη της αναπτυξιακής προσπάθειας.

Πρόγραμμα 300.000 θέσεων εργασίας για τη διετία 2018-2019. προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.

«Υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, οπότε πιστεύω ότι η ανάπτυξη θα είναι μεγαλύτερη απ’ αυτή που έχει υποστηρίξει το ΔΝΤ. Νομίζω ότι το 2017 θα περάσουμε το 2% και το 2018 θα είμαστε μάλλον στο 3% και παραπάνω. Αυτό, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι εκρηκτικό», αναφέρει στη «Νέα Σελίδα» ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Την ίδια ώρα, πολύ υψηλούς τόνους έναντι της κυβέρνησης διατηρεί η ΝΔ, κρατώντας στην κορυφή της αντιπολιτευτικής της ατζέντας το αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις επικοινωνίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας και το Noor 1, και επαναφέρει στον δημόσιο λόγο παλαιότερο αίτημα για εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015.

«Με την κυβέρνηση αυτή, η έξοδος από την κρίση του 2014 έγινε είσοδος στην παρακμή. Σε όλα τα πεδία, από την οικονομία, την ψυχολογία της κοινωνίας, έως την ποιότητα της Δημοκρατίας και του πολιτικού διαλόγου, έχει εμπεδωθεί αίσθηση καθοδικής εθνικής πορείας», δηλώνει από την πλευρά του ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος στην εφημερίδα «Ειδήσεις».

Για την κυβέρνηση, κρίσιμο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί αποτελεί η αύξηση των θέσεων εργασίας. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ανέβασε πίνακα στο twitter, παραθέτοντας στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ.

Η απασχόληση επί ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται διαρκώς:+323χιλ. θέσεις πλέον.Ως το ‘15 είχαμε: Παπανδρέου -543χιλ., Παπαδήμος -93χιλ., Σαμαράς -259χιλ. pic.twitter.com/Ck9i7OnZ3d

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) July 7, 2017

«Η καπιταλιστική ανάπτυξη, για την οποία πασχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, όχι μόνο δεν αποτελεί το «τέλος των θυσιών» του ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα σηματοδοτεί την αρχή ενός νέου γύρου επίθεσης, ο οποίος έχει ήδη δρομολογηθεί», δηλώνει στα «Νέα» ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος, το ενισχυμένο πρόγραμμα δημοσίων Επενδύσεων, η άμεση αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, η διευκόλυνση των δανειοδοτήσεων, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και η επανεκκίνηση των μεγάλων έργων θα αποτελέσουν όπλα στη μάχη για την επανεκκίνηση της Οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ξεδιπλώνουμε ένα πλέγμα παρεμβάσεων και μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ρευστότητας και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», αναφέρει στις «Ειδήσεις» ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Ρεπορτάζ: Γ. Παντελάκης
Πηγή: ΕΡΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα