Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο – Καλύτερη η εικόνα στην Κρήτη

18:18 8/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Ανατολή Ιεράπετρας, ωστόσο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Παρόμοια η κατάσταση και στους Πεύκους Σητείας, όπου η φωτιά έχει περιοριστεί. Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Σκοπού στη Ζάκυνθο. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χορτολιβαδική πυρκαγιά στην περιοχή Κίρκη Αλεξανδρούπολης στον νομό Έβρου.

Ζάκυνθος: Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στον Σκοπό – Σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές στην Κρήτη (video)

Στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με τις πρώτες

εκτιμήσεις, η πυρκαγιά έχει κάψει 300 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στην Κρήτη, οι προσπάθειες ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων από όλο το νησί επικεντρώνονται στην περιοχή της Ανατολής Ιεράπετρας προκειμένου να περιορίσουν την μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, ενώ στη μάχη με τις φλόγες συνέδραμαν, μέχρι τη δύση του ηλίου, δύο ελικόπτερα.

Στην Κίρκη Αλεξανδρούπολης, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL.

Την πυρκαγιά φαίνεται ότι προκάλεσαν δέματα με άχυρο τα οποία πήραν φωτιά κατά τη μεταφορά τους με αγροτικό μηχάνημα, χωρίς να γίνει αντιληπτό από τον οδηγό του οχήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης, προϊστάμενος του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Α.Μ.Θ., την πυρκαγιά αντελήφθη πυροφύλακας που ενημέρωσε την πυροσβεστική.

Κατά το τελευταίο 12ωρο (06:00-18:00), το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 21 #αγροτοδασικές πυρκαγιές.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 8, 2017

Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή

Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς θα πρέπει να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199, αναφέροντας τη θέση εκδήλωσης της πυρκαγιάς, το είδος της βλάστησης, την ένταση του ανέμου και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο τους ζητηθεί, προκειμένου να είναι άμεση και αποτελεσματική η επέμβαση της Υπηρεσίας.

Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα