Σχέδιο «σπριντ δύο εβδομάδων» για εντοπισμό κρουσμάτων στη Βρετανία

11:53 2/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ
Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου 

Με διαγνωστικά τεστ πόρτα- πόρτα θα ξεκινήσουν σήμερα οι υγειονομικές αρχές σε οκτώ περιοχές στην Αγγλία προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν κρούσματα που να συνδέονται με την μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής.«Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σκληρά και θα το κάνουμε», προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, περιγράφοντας  το σχέδιο ως «σπριντ δύο εβδομάδων».

Ουσιαστικά αυτό που ανησυχεί πλέον τη βρετανική κυβέρνηση αφορά

στα στοιχεία για το στέλεχος του ιού στη Νότια Αφρική που αρχίζει τώρα να εξαπλώνεται στην χώρα αφού εντοπίστηκαν   11 περιστατικά μετάλλαξης  τα οποία δεν συνδέονται με  ταξίδια στο εξωτερικό που σημαίνει ότι τα άτομα  αυτά νόσησαν μέσα στην χώρα.

Συνολικά έχουν εντοπιστεί  105 κρούσματα στελέχους της Νότιας Αφρικής στη Βρετανία από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Ωστόσο ο Μπόρις Τζόνσον επιταχύνει  τις προετοιμασίες για το άνοιγμα των σχολείων αφού ενημερώθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πλέον περάσει η κορύφωση του τρέχοντος κύματος κορονοϊού.

Ο πρωθυπουργός έδωσε επίσης νέα ελπίδα ότι οι άνθρωποι θα μπορέσουν να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές φέτος εάν το πρόγραμμα εμβολιασμού παραμείνει σε καλό δρόμο. Η εφημερίδα Telegraph επισημαίνει ότι από την επόμενη εβδομάδα, τα άτομα άνω των 65 ετών θα κληθούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Συνολικά 9.296.367 άτομα έχουν πλέον εμβολιαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων 900.000 μόνο το σαββατοκύριακο, πράγμα που σημαίνει ότι εννέα στους δέκα άνω των 80 και πάνω από το ήμισυ όλων των άνω των 70 έχουν πλέον εμβολιασθεί.

Επιπλέον για πρώτη φορά τα κρούσματα  μειώθηκαν σε 18.607 πράγμα που σημαίνει ότι σημειώθηκε πτώση 30% στις νέες περιπτώσεις τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ οι εισαγωγές στο νοσοκομείο μειώθηκαν 20% την τελευταία εβδομάδα. Επίσης αναφέρθηκαν επιπλέον  406 θάνατοι, που σημαίνει ότι ο μέσος όρος των επτά ημερών για τους θανάτους είναι επίσης ελαφρώς χαμηλότερος.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα