Ημέρα παράδοσης εμβολίων από Pfizer και Moderna για την Ισπανία

11:45 2/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Περισσότεροι από 350.000 Ισπανοί έχουν ήδη λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού και περίπου 1,6 εκατομμύρια έλαβαν την πρώτη δόση. Η Ισπανία παρέλαβε μέχρι σήμερα 1.769.055 εμβόλια από την Pfizer και την Moderna.

Ο Ιανουάριος υπήρξε ο χειρότερος μήνας σε αριθμό μολύνσεων στην Ισπανία καθώς έκλεισε με περίπου

900.000 μολύνσεις που αποτελούν περίπου το 1/3 του συνόλου (2.822.805). Όμως την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται σταδιακή ημερήσια μείωση κρουσμάτων και θυμάτων γεγονός που κάνει τον επικεφαλής της επιτροπής επιδημιολόγων Φερνάντο Σιμόν να μιλά για πτωτική τάση που όμως θα αποτυπωθεί πιο αργά στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 28,2 εκατομμύρια τεστ PCR σε όλη την χώρα κάτι που δεν συνέβαινε τους πρώτους μήνες της πανδημίας.

Στην Οικονομία ήδη δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα για το 2020 και ειδικότερα στον αριθμό διανυκτερεύσεων παρατηρείται μείωση κατά 60%. Αντίστοιχες ζημίες παρατηρούνται και στην εστίαση καθώς ως αυτή την στιγμή τουλάχιστον οι μισές επιχειρήσεις στην χώρα παραμένουν κλειστές λόγω των περιοριστικών μέτρων σε κάθε περιοχή.

Μαδρίτη-Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα