Σάμος: Πρώτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι Πυθαγορείου

14:28 10/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με καπετάνιο τον Σαμιώτη Νεκτάριο Ρήγα κατάφερε να πλαγιοδετήσει για πρώτη φορά στο λιμάνι πυθαγορείου γεμίζοντας χαμόγελα και αρκετή συγκίνηση τους κατοίκους της περιοχής , τους υπευθύνους του τουρισμού κρουαζιέρας αλλά και τις τοπικές αρχές . Ένα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα λέει ο καπετάν Γιάννης που συγκινημένος καλωσόρισε το CELESTYAL NEFELI πλοίο 170 μέτρων της εταιρείας CELESTYAL CRUISES. Η συγκίνηση ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν ο καπετάνιος, με καταγωγή από τον Παγώνδα

της Σάμου , έδεσε το πλοίο στον προβλήτα και οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου όσο και οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν για την επιτυχή πρόσδεσή του.

Τον Καπετάνιο υποδέχτηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κυριαζής , ο αντιδήμαρχος Πυθαγορείου Βασίλης Βαλκαμλής, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φιλλιώ Βλαχοπόυλου , ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Στεφανής και Δημήτρης Μαυρατζώτης.

Χωρίς να μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του από την επιτυχή προσπάθεια ο καπετάνιος του NEFELI δήλωσε ότι επιπρόσθετα είναι αρκετά χαρούμενος γιατί θα συμβάλει στην προσπάθεια που γίνεται από τους συμπατριώτες του για την αύξηση του τουρισμού της κρουαζιέρας. Ζήτησε να γίνουν ορισμένες βελτιώσεις στις υποδομές για να είναι πιο εύκολη και με όλες τις καιρικές συνθήκες η πλαγιοδέτηση του πλοίου .

Το CELESTYAL NEFELI πραγματοποιεί δύο προσεγγίσεις την εβδομάδα στο Πυθαγόρειο από πέρυσι και οι επιβάτες ήταν αναγκασμένοι να κατεβαίνουν με λάντσες. Η εξέλιξη αυτή αναβαθμίζει την περιοχή και βάζει τις βάσεις για μια ακόμη καλύτερη ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος.

Η επίσημη τελετή για την προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι Πυθαγορείου θα πραγματοποιηθεί την Μ. Τρίτη στις 12 το μεσημέρι . Στο πλοίο θα επιβαίνουν 400 Αμερικανοί φοιτητές.

Σάμος: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα