Α.Σαμαράς: Μέτρα για τους αστέγους και με την αρωγή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας

21:13 14/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Μέτρα για την αποκατάσταση των αστέγων, ανακοίνωσε την Μεγάλη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός, μετά τη συνάντησή του με τους υπουργούς Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, τον υφυπουργό Υγείας, και την τέως και νυν διοίκηση του ΕΚΚΑ.Παράλληλα, θα προσφέρονται στους αστέγους βασικές υπηρεσίες, κυρίως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με στόχο την επιτάχυνση της κοινωνικής τους επανένταξης.

«Η κυβέρνηση προχωρά σε πρωτοβουλίες που στηρίζουν τους Έλληνες που υπέφεραν όλα αυτά τα χρόνια. Πρωτοβουλίες που βοηθούν
την Ελλάδα που πληγώθηκε», τόνισε ο πρωθυπουργός .

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε τη θέσπιση της κοινωνικής κατοικίας με την αξιοποίηση, άμεσα όποιου ακινήτου υπάρχει στη δικαιοδοσία του δημοσίου και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στεγάζει αστέγους «που σήμερα ζουν την πιο ακραία αδικία», καθώς και τη συνεργασία και το συντονισμό με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

«Από μεγάλα ιδρύματα που κάνουν δωρεές, μέχρι αστικές εταιρείες και ομάδες πολιτών που αναλαμβάνουν δράση κοινωνική», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι γι' αυτό ψηφίστηκε πρόσφατα νέα νομοθεσία που διευκολύνει τις δωρεές ιδιωτών για κοινωφελείς λόγους, χωρίς τα φορολογικά βάρη, ΦΠΑ, κ.τ.λ., που υπήρχαν προηγουμένως.

Παρά τις θυσίες και παρά τα πολλά κηρύγματα διχασμού, οι Έλληνες σταθήκαμε ο ένας δίπλα στον άλλο και πρόθεσή μας, είναι να βγούμε από την κρίση, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω, σημείωσε ο κ. Σαμαράς.
Keywords
Τυχαία Θέματα